[]

bu kedilere gösterilen pozitif ayrımcılık neden?

cidden merak ediyorum. 10 yıldan fazla köyde yaşadım. hayvanlar aleminin birçok türüyle neredeyse cinsel birlikteliğe varacak temaslarım oldu. hepsini de çok severdim kerataların. ama kedi severler yüzünden kedilerden iğrenmeye başladım yemin ediyorum. samimiyetlerine de inanasım gelmiyor hiç. hoş, kimseye bir şey kanıtlamaları gerekmiyor ama nedenini merak ediyorum.

kendilerini kahraman olarak mı görüyorlar, kedi besleyenler? kedileri vahşi doğanın zalım ellerinden kurtarıp onlara hayal bile edemeyecekleri bir hayat sunduklarını mı düşünüyorlar?

ve kedi besleyenlerin genelde yalnız insanlar olmaları. bu da mı tesadüf?! (bu kısmı ateyizler açıklasın.)

yalnızlıklarını, hayatlarındaki sevgi eksikliğini kedi üzerinden tatmin ettikleri için, bir nevî kediyi bencil menfaatleri için kullandıkları için (ki sanırım, bu kedi-insan ilişkisinde uzun vadede zarar gören tarafın "kedi tarafı" olduğunu kedi besleyenler de biliyor. ama kendilerine itiraf edemiyorlar. dolayısıyla vicdanları rahat olmadığı için fırsatını her bulduklarında kediyi yerli/yersiz yüceltme eğilimine giriyorlar.) kediye bu kadar çok pozitif ayrım yapılıyor olabilir mi?

edit: duyurunun 3. cümlesi olan cümleyi hayvanlarla aramdaki samimiyeti ne kadar pekiştirdiğimi, birbirimizi ne kadar çok sevdiğimizi göstermek için kullandım. ulan bana şöyle açıklama yaptırıyorsunuz ya!

 
hayvanlar aleminin birçok türüyle neredeyse cinsel birlikteliğe varacak temaslarım oldu. ne demek oluyoru


  • zararsızsoy  (11.08.12 16:00:40) 
@zararsızsoy,

yani hayvanlarla iç içeydim. bir sevgi yumağıydık adeta. yani yazar orada, içerisindeki hayvan sevgisinin samimiyetini vurgulamak istedi dışavurumcu ve şakalıklı bir üslupla.
  • henrychinaski  (11.08.12 16:04:16) 
hayvanları sevip kollamak beslemek konusunda onlara zulüm yapmamak konusunda sana katılıyorum ama her kediye her köpeğe ev aranıyor yuva aranıyor.

Ben evde hayvan beslemeye karşıyım bahçe falan hariç tabi.

Neyse özellikle kediseverlerin hergün farklı bir kediye yuva aramalarıda beni rahatsız ediyor. bırakın dışarıda besleyin kedi köpek kuş hepsini besleyin ama eve alma konusunda ben soğuğum.

Yanlızlıklarını onlarla giderenler var ama şekil olsun diye hava atma amaçlı kız tavlama amaçlı yapanlarda var yada acıdıklarından ötürü bakanlarda var tabi

bu arada
"hayvanlar aleminin birçok türüyle neredeyse cinsel birlikteliğe varacak temaslarım oldu." lafınıda anlamlandıramadım.
  • basond  (11.08.12 16:06:07) 
kedi beslemek çok mainstream bi trend son 3-5 yıldır.. hatun kaldırgacı bir getirisi var. uzun yaglı sac , mor goz altları , depresyon hırkası 3 lüsünü tamamlıyor fotograflarda. ancak salt hayvan sevgisinden ötürü değilde meta olarak görüldüğünden. her ne kadar duyurucular ve facebookta ki hayvanseverler evsiz yuva arayan kedilere innanıllmazz bir ilgi gosteriyor gibi görünsede bu yanılsamadan baska birsey değil. mesela duyurudan bir arkadasın apartmanında doğum yapan ve apartmandaki orrrossspu cocukları tarafından cuvala konarak ölüme yollanan kedi yawrularına ben kendi balkonumda 1 ay baktım bu bir ayda onları sahiplendirmek için duyuru da spam mi yapmadım facebookta mı ugrasmadım .. sonuc çirkin sokak kedisi yawruları oldukları için bir kişi cıkıp almadı. siyam - van - short hair falan sahiplendirmeye kalksam kıçımı yalarlardı ama buna da eminim ! sonucta balkona cıkmak bu sıcak yaz gunleri en buyuk hakkım oldugundan ve kediler varken bunu yapamadıgımdan , kendi ayakları uzerinde durabildikleri an karsı bahceye saldım 5 ini.


  • mortac  (11.08.12 16:23:36 ~ 16:24:14) 
popilerizm
bir aarada hamster da vardı aynı olay gösteriş kedili pozlar kedili şarkılar kedili şiirler... tek hayvansever onlar çünkü

  • belize  (11.08.12 16:36:26) 
ismi bile sevimli lan, patisi falan var, sürekli gülümser gibi bakıyor.aslında ağzının şekli öyle.evde var bizim küsünce eve işiyor rezalet mahluk.


1.bp.blogspot.com
  • violence  (11.08.12 16:41:30) 
Böyle konuları pek genellememek lazım bence. Ben de kedi severim 5 tane de kedim var. Benim konum sadece kediler de değil o ayrı başka hayvanlarım da var ama bu ne asosyal olduğumun göstergesi ne de sevgi eksikliğimin göstergesi. Gayet sevecek arkadaş canlısı ve de sosyal bir insanım ben de. Kedilerin evin içinde zarar gördüğünü de düşünmüyorum. Zira evde büyümüş kedileri sokağa çıkarmaya kalkınca akıllarının çıktığına da şahit oldum. Pozitif ayrımcılığa gelirsek her türlü hayvana pozitif ayrımcılık haktır bence. Yaşam alanlarını işgal ettiğimiz hayvanlara ayrımcılık yapmayalım da kime yapalım?

Edit: Kedi beslemeden bir kediyle ilgilenip onun kişiliğini öğrenmeden kedileri bu kadar neden sevdiğimizi anlamanız zor. Ben de kedileri sevmeyen ya da korkan insanları anlayamıyorum mesela. Neden? Çünkü bu benim tecrübe ettiğim ya da edebileceğim bir şey değil artık.
  • purusha  (11.08.12 17:07:01) 
insanlık tarihinde çok özeller direk alınıp evcilleştirilmediler


  • iplikci  (11.08.12 17:10:41) 
@purusha

hem hayvanların yaşam alanlarını işgal etmemizin kötü bir şey olduğunu ve (vicdanen rahat olmadığımız için) onlara pozitif ayrımcılık yapılması gerektiğini düşünüyorsun hem de evde kedi beslemenin kediler için zararsız olduğunu düşünüyorsun.

"bülbül vs. altın kafes". ve buradaki mesele, bülbülün zarar görüp görmemesi değil. sorun, bülbül seven kişinin bülbüle yaptığı "senin için en iyisini ben bilirim. ben karar veririm." despotluğu. yoksa bülbül gayet el/gül bebek yetiştirilir. en zararsızından.
  • henrychinaski  (11.08.12 17:24:40) 
evde doğmuş bir hayvanın doğal yaşamı neresi olabilir ki? bu konuda uzun uzun konuşabilirim isteyenle ama şu anda klavyem bozuk ekran klavyesinden yapamam.


  • purusha  (11.08.12 18:34:45) 
kedileri ve kedilerimi çok seviyorum. bence herkes sevdiği ile beraber olsun. kimse sevenlerin arasına girmesin, sevenler ayrılmasın.

sevmeyenler de uzak dursun. sonuçta herkesin evi ayrı, kapısı ayrı.

sadece özentiymiş, modaymış filan diyenler için uzaktan ve resimden sevmekle birarada yaşamak çok farklı diyeyim. yaşamayan bilmez.
  • mea maxima culpa  (11.08.12 21:40:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.