[]

Makroekonomi ?? -önemli :(-

merhabalar, ben bir bok yedim alakam olmamasına rağmen erasmus'ta ileri seviye makroekonomi dersi aldım ve kaldım. cuma günü re-exam var. olay çok kritik, şu sorulara el atabilirseniz süper olur.

SORU 1:
The next time you're in the southside of London, you might find yourself standing next to a man purchasing his chicken tikka with pounds sterling that feature, rather than the Queen of England, David Bowie in his Ziggy Stardust era. The man isn't a counterfeiter with a love of 70s glam rock, but a resident of Brixton proudly using the Brixton Pound, a "complementary currency"

(a) What are the conditions for the Brixton Pound to be a well-working means of peyment? (Name and explain the 3)
(b) Do you see any problem with the use of such medium? Explain.


SORU 2:
China's leaders started to reach into their economic-stimulus tool kit this weekend to boost flagging growth, but the measures don't pack the wallop they once had.
After China announced a number of disappointing economic indicators on Friday—from industrial production to housing to domestic spending—the People's Bank of China said Saturday evening that it would lower the share of deposits that banks must hold in reserve by 0.5 percentage point, starting May 18.

(a) What is the consequence of the change in policy mentioned in the article?
(b) What can be done to achive faster growth?

bu soru için yürüttüğüm mantık: çin merkez bankası fon tutarak interest rate i arttırıyor, sonra çin parasının değeri düşüyor, bunun sonucunda hem iç tüketim azalıyor hem de ithalat artıyor, ekonomik büyüme sağlanıyor. doğru mudur ?

 
ilk soru çok zevkliymiş. ama ben matemetikten kaçmak için dil bölümünü seçmiş bir ergendim zamanında.

yalnız bu soruyu reddit.com'a üye olup www.reddit.com kısmında sorabilirsin. cevap veren olur muhtemelen.
  • henrychinaski  (11.08.12 16:00:03) 
ben sana özet geçeyim kendin bul.

ilk soru genel olarak para olmanın özelliklerini soruyor. a şıkkı tabi. b şıkkı ise bu kağıdın para olarak kullanılması durumunda karşılaşabilecek sorunları soruyor ilk aklıma gelen yeterince olmaması ve çok kolay sahtesinin yapılabilir olması.

ikinci soru merkez bankası zorunlu rezerv oranını düşürmüş faize dokunmamış. başta dediği ise ekonomik olarak iyi gitmiyor diyor. bu durumda nolur dio. a şıkkında. bu durumda kapaca para arzı artar, faizler düşer, verilen krediler artar.

b şıkkı ise daha hızlı büyüme için gerekli olanları soruyor. yatırım arttırılmalı bunun için faizler düşmeli tabi. ilk aklıma gelen de bu.
  • ayiadam  (11.08.12 18:58:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.