[]

Network, Wireless işlerinden anlayanlar, bir bakın hele

Yeni bir zyxel wireless modem aldım. Lakin aynı anda 2 laptop wireless kullanamıyoruz. Ben şu an kablo ile bağlandım, içerideki diğer laptop wireless ile bağlı durumda. IP çakışması falan dedi bir ara ama ne yapacağımı çözemedim.

Nasıl halledebilirim bunu? Modem ara yüzünden güvenlik duvarını kapadım ama işe yaramadı.

Teşekkür ederim.

 
dns girilen yer var ya hah oraya bak bakalım bi ip adresi yazmış mı biriniz ?


  • saiko  (11.08.12 12:07:21) 
@saiko, şuradan bahsediyoruz değil mi hocam? i.imgur.com


  • gyroscope  (11.08.12 12:12:42) 
IP cakismasi diyorsa, makinalardan birinin internal IP adresi elle girilmis demektir. Modemler genelde, sayet aletin kendine ait IP 192.168.1.1 ise, siradan 192.168.1.2,3,4 diye makinalara IP atar. Sen bu makinalardan birine elle 192.168.1.2 atadiysan ama digerinde isi DHCP ile IP yi otomatik almaya biraktiysan, atayacagi ilk IP olan 192.168.1.2 yi rastladigi ilk otomatik IP almayi bekleyen makinaya atar. Bu da cakisma yaratir. Ya ikisini de otomatikte birak, ya da elle 2 farkli IP ver derim.


  • funkyc0der  (11.08.12 12:13:10) 
@funkyc0der, hocam ben hiçbir IP ataması yapmadım. Modemi aldım, kurdum ve internete bağlandım. Şimdi 2. bir laptop ile bağlanmak istediğimizde sıkıntı çıkıyor, birimiz wireless ile bağlanamıyoruz.

İkisini nasıl otomatiğe alabiliriz?
  • gyroscope  (11.08.12 12:20:20) 
Haci modem icinde LAN kisminda,DHCP sekmesinde modemin atamasini istedigin IP araligini belirleyebiliyorsun, bir de az once senin resmini gonderdigin windows ag ayarlarinda IP atayabilecegin yerler var. Windows olmadigi icin afaki konusuyorum ama, cakismaya engel olmalisin.`


  • funkyc0der  (11.08.12 12:33:36) 
Hocam bahsettiğin yer burası ama ne atayacağıma dair bir bilgim yok. i.imgur.com

DHCP hiçbiri olarak seçilmiş. Duruma tıkladığım vakit DHCP kapalı olarak gözüküyor.
  • gyroscope  (11.08.12 12:41:20) 
Son durum şu ki iki laptop wireless kullanabiliyoruz. Nasıl oldu bilmiyorum. Lakin bir değişiklik yapmadım.


  • gyroscope  (11.08.12 12:55:15) 
dhcp hiç biri ise, ip dağıtımı yapmıyodur modem. onu sunucuya getirip aralık belirt dağıtsın ipleri.


  • saiko  (11.08.12 13:00:16) 
@saiko, aralık nasıl belirteceğiz hocam? Kusura kalmayın, genel ağ bilgisi haricinde bu tür şeyler bana çok uzak.


  • gyroscope  (11.08.12 13:02:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.