[]

%30 ve %100 ingilizce okumak

diplomada %100 ingilizce yazmasının bir avantajı olur mu?
bölüm itü endüstri müh.



 
Bence olur. 'İngilizce bölüm okumuş' tecih sebebidir.


  • himmet dayi  (11.08.12 10:25:11) 
Eger %100 yazarsa, egitim icin yurt disina gitme durumun olmasi halinde Ingilizce yeterliligini kanitlamana gerek kalmaz. Yani IELTS veya TOEFL almak icin ugrasmazsin.


  • hsyn  (11.08.12 10:34:41) 
@hsyn dedigi tam dogru degil, bir cok ülkede yine de toefl gibi bir belge almak zorundasin, ama avusturalya da yanlis bilmiyorsam egitim dili ingilizce olan bi okulda okuduysan istemiyorlardi, buna benzer bikac ülkede var fakat cogu ülkede yine de toefl alman lazim.

ama pratikte neredeyse hic farki yoktur, zaten %100 ingilizce okumus adamin normalde sadece sinav sistemini ögrenerek ki bu da belki bi iki hafta göz gezdirmek olur, tofl sinavini verebilmesi lazim.
  • serabetan  (11.08.12 11:25:33) 
%100 Ingilizce yazmasi Turkiye'deki okullar icin bile bir sey ifade etmiyor. Misal Bogazici, yanlis hatirlamiyorsam kendi mezunlarindan bile Yuksek Lisans icin Toefl/Ielts ya da kendi sinavini istiyor. ODTU ve Bilkent mezunlarindan zaten kesinlikle istiyordu. Yurtdisinda da isterler.


  • crown  (11.08.12 12:24:26) 
olmaz okul ismi daha onemli itu de 30 okumak gytede 100 okukatan iidir ayrica her ingilizce yazana aldanma sen cogu okulda dersi full ingce anlatacak adam yok kekeleyerek anlatiyorlar anlasilmio veya ezberleyerek geliolar roket gibi taktak


  • iplikci  (11.08.12 13:53:55 ~ 13:55:06) 
yuzde yuz ingce okulu dereceyle bitirip uds de 50 alamayan cok adam var onlar hikaye


  • iplikci  (11.08.12 13:56:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.