[]

laptop arızası

günaydın cumartesi çalışan bahtsız insanlar

laptopu açtığım zaman monitore görüntü gitmiyor. aslında açıldığından bile emin değilim, sadece ışıkları yanıyor, açar açmaz fanı çalışmaya başlıyor. hiç bir tuş sesi açılma sesi kapanma sesi duymuyorum. ne oldu buna ya, sıcaklardan mı kafayı yedi. akşamdan akşama kullandığımız bişeydi. markası acer aspire 6930g.


 
Aynısı bu az önce bana oldu, sen benim ikinci kişiliğim ikinci nickim mısın yoksa ? Bence ekran katlarımız yandı bizim


  • tuvalet kaşığı  (11.08.12 10:13:18) 
Ekran karti gumlemis olabilir, hp dv serisinde cok gorulen bir problem, acerlar icin bisey soyleyemiyecem. Asiri isinma sorunu var miydi son zamanlarda ?


  • debence  (11.08.12 10:15:19) 
Debence gumlemis ekran kartlı laptopların sonu ne oluyor? Garantisi var olmalı yani bı kaç ay oldu alalı.


  • tuvalet kaşığı  (11.08.12 10:19:59) 
@debence evet vardı da ekran kartını gümletecek kadar çok zorlamadık bilgisayarı.


  • invicta  (11.08.12 10:20:55) 
simdi komik hatta garip gelebilir lakin siz laptoplari acin, fan calissin isiklari yansin, sonra guzelcene battaniyeye ya da biseye sarin, iyice isinsin, yalniz dumanlar cikana kadar degil, ayarinda sonra kapatin laptobu. Soyle 10dk bekleyin, isinsin sonra tekrar deneyin. Acilabilir. Benim elimde ekran kartindan gumlemis hp dv2000 vardi, soktum anakartin heryerini aliminyum folyoyla kapladim, sadece ekran kartinin oldugu yeri acik kalacak sekilde. Sonra cakmakla ekran kartini bi guzel pisirdim ve calisti. Ha sonra ne oldu derseniz sorun sogutma sisteminin etkili olmamasi oldugu icin 1 hafta sonra tekrar gumledi ama verileri felan almistim zaten arkadasimindi neyse durum bu yani.


  • debence  (11.08.12 10:22:52) 
ureticinin sogutma sistemini etkili yapmamasindan kaynaklaniyor, internette aratirsaniz nasil tamir edilecegine dair videolar bulabilirsiniz, garantisi varsa verin anakarti degistirirler mecburen cunku anakartin uzerinde oluyor laptoplarda. Eger garanti disiysa dedigim gibi youtube videolari bulup bahsettigim sekilde yapabilirsiniz, sogutma sistemini daha etkili yapmak icin aralar bakir levhalar felan koyuyorsun bi macun var ondan boca ediyorsunuz felan ama dedigim gibi hp dvler de ugrasmistim bu sorunla. Ama garanti yoksa ana kart zaten tonla para ugrasmaya degmez bence, bazen geliyor hp dv serisi, ikinci el ayni model ana kart maliyetinden ucuz.


  • debence  (11.08.12 10:26:06) 
geçmiş olsun. anakart ayvayı yemiş. ya yeni anakart alacaksın ya da yapabilen bir yere götüreceksin. deneyimliyim.


  • cetoxim  (11.08.12 10:31:27) 
@debence ben öyle laptopu açıp kurcalayamam vericez servisine yapacak. ancak sorun sizce ekran kartı mı, anakart mı? yeni laptop da almak istemiyorum.


  • invicta  (11.08.12 11:28:57) 
@naelektrisan ya aleti zorlasam, uğraştırsam yandı bitti diyeceğim ama yok. tv ye bağlayıp player olarak kullanıyordum, bi de nette dolanıyorduk işte durup dururken böle oldu. ama bi kaç gün önce ekran piksel piksel olmaya başlamış makine kendini kapatmıştı. ama sonra tekrar çalışmaya devam etmişti.


  • invicta  (11.08.12 12:01:43) 
aynisi basima geldi. google'da falan yaptigim arastirmalar neticesinde problemin ekran kartinda oldugunu dusunerek ekran kartini firinladim. tecrubelerimi su entry'de ve detaylari baslikta gorebilirsiniz.

www.eksisozluk.com
  • fdegir  (11.08.12 13:13:27) 
@fdegir enteresanmış hakkaten, ama benim donanım bilgim yok, söküp takamam laptopu ama keşke bilen biri yapıverse o dediğini, en azından dosyaları yedeklerdik.


  • invicta  (11.08.12 13:35:32) 
kendimce fırınlama yaptım, işe yaramadı.

şahsi çözümüm: garantisi olan kullansın servise götürmekten para iadesine kadar her yolu denesin, garantisi olmayan laptop ı söküp harddiskini kurtarsınç
  • tuvalet kaşığı  (11.08.12 23:17:11) 
evet gençler, ekran kartının üzerindeki çip yanmış ve 150 tl'ye yenisiyle değiştirdiler. anakart sorunu yok çok şükür, fazla ısınmadan dolayı oluyormuş. cayır cayır yanıyordu zati, arasıra içini açıp süpürmek lazımmış tozlarını.


  • invicta  (23.08.12 14:15:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.