[]

yurtdışından ürün getirmek

Günaydın sevgili gümrükçüler,
Ebay üzerinden worldwide shipment yapan bir firmadan alacağım 100$ ürün + 12$ nakliye ile bir sorun yaşar mıyım? Ürün uzaktan kumandalı oyuncak diye düşünelim.

Ürün elime 112$ ödediğim şekilde mi gelir, yoksa bunun gümrüğü olur mu? Başka sorun yaşar mıyım?

Teşekkürler.

 
soru 1 - amerika mı uzak doğu mu ?

amerika ise 12 dolar shipping de takip olmaz takipli kargo fiyatı sorun. uzak doğu ise büyük ihtimal takiplidir ama gene de sorun.

soru 2 - ürün boyutu ne ?

112 dolar olarak bakılmaz vergi öderken sadece mal bedeline bakılır 100$ yani vergisi de %20 dir. yani en fazla 20 $ vergi ödersin bi sorun olursa.
  • saiko  (11.08.12 09:46:16) 
sağol saiko araştırayım, ürün amerikadan geliyor, boyutları 106cm*50cm*30cm gibi bir şey.


  • hamsiii  (11.08.12 09:58:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.