[]

Veri tabanı yönetimi

18 yaşında büyük ihtimal 2 yıllık programcılık okuyacak bir gence;
.Net üstünde çalışmayı mı yoksa Oracle dan veri tabanı yonetimi mi onerirsiniz. Vakit bol olacak 2 yılda birisinde adam gibi bir yere gelebilirim herhalde ama programlama hakkında az çok bilgim var ama veri tabanı yönetmek diyince ZÖNK! yapıştırrım direk.
Sizlerin onerisi nedir?


 
dba olmak sana cok bir gelecek vermez. yukselme olanagin onlisans mezunu olacak olman sebebiyle neredeyse sifir. dba pozisyonunda yukelmek biraz zor netekim adam seni ne yapsin? lisans+yuksek lisans mezunu olsan eh yonetici pozisyonuna alir en fazla.

yazilim gelistirme tarafi pek oyle degil. hem yapilacak is bol hem calisilacak pozisyon bol. .net turkiye'de piyasasi genis bir framework. c# ogrenecegini kabul ederek yanina java'yi da katarsan -ki zor degil- ac kalmazsin. cogu zaman sadece .net ile bile ac kalmassin.
  • bdiablo  (11.08.12 08:37:26) 
c# & mssql ile web ve masaüstü uygulamalar üzerinde kendini geliştir. Eğer bu iki yılda buna kandini verirsen (ciddi anlamda çalışarak) hem derslerde hiç bir zorluk yaşamazsın hem de mezun olduğunda çok rahat bir şekilde iş bulabilirsin.


  • mylord  (11.08.12 09:11:58) 
Ekşi duyuru kurallarını bilmiyorum suan cevap verebilir miyim ama neyse.
Bdiablo saolun hocam ön lisans mezunu olma isi dediginiz gibi durumu kötüleştiriyor. Sizin dediğiniz gibi c# üstüne asp.net çıkıp bir şeyler yapmayı planlıyorum ilginiz ve alakanız için saolun.

  • acukan  (11.08.12 09:18:45) 
söyle diyeyim java olmazsa olmaz,.net cok kapı açar,veri tabanı kesin ögren,obj-c suan sektör bu...yerinde olsam uygulama geliştirme alanlarına yönelirim,ios ve android aç kalmazsın


  • mukon  (11.08.12 11:21:12 ~ 11:22:05) 
oracle kullancaksan java orencencen java zaten oracle a ait


  • iplikci  (11.08.12 12:17:40) 
eskiden oracle danışmanlık şirketinde çalışıyordum.
junior dba 1500 net artı yemek ile başladı.
4 senelik tecrübeli senior 4000-5000 arası alıyordu.

bence hiç fena bir gelecek değil...
  • velhasilkelam  (11.08.12 15:22:41) 
Olay java veya oracle değil aslında su an Veri tabanı üzerine çalıssam yararı olur mu?
Bdiablo hakli bir sekilde önlisans mezunu adamla olmaz dedi ki haklı daha once dedigim gibi.
Su an mobil düsünmüyorum mobil olursada gene .net ile çalışabilirim.
Nedense bir türlü javayı sevemedim java kötü demiyorum sadece yıldızımız uyuşmadı idesi saolsun.
  • acukan  (11.08.12 21:13:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.