[]

Yıllardır bir türlü hatırlayamadığım bir kitap ismi

Kitabı da çok ayrıntılı hatırlayamadığımı belirtmeliyim. Ama okuduğum yaşta beğenmiştim ve etkilenmiştim. O yüzden bulup tekrar okumayı çok istiyorum.

Baş karakter 20-25 yaşlarında serseri bir kızdı. Boş boş yaşıyordu. Ailesiyle hiç alakası yoktu diye hatırlıyorum. Eve gelip gidiyordu; ama neredeyse hiç iletişim kurmuyordu evdekilerle.
Kendisi gibi arkadaşları vardı. Bir kere arkadaşlarıyla bir bakkalı soymuşlardı. Sanki para değil de içki ve abur cuburlardan almaktı amaçları ve zaten bu soygun işini de macera olsun diye yapmışlardı. Ama bu bakkal soymayla ilgili anlattıklarımdan hiç emin değilim.
Bir sevgilisi olmuştu kızın, sanki Ege'de bir yere gitmişlerdi. Çadırda kalmışlardı. Bir kavanoz bal da almışlardı hatta yanlarına gece için. Sevgilisiyle ilgili de 3 seçenek var aklımda: ya Türk değildi ya yurt dışında yaşayan biriydi ya yurt dışına gitmek isteyen biriydi. Ama sonuçta yurt dışına gidiyordu sonunda.

"Türk değildi." dediğimde ve Ege'ye gitmelerinden bahsettiğimde anlaşılmıştır, yine de belirteyim; kitabın yazarı bir Türk ve kadın. Hatta 2 tane çocuğu olduğunu okumuştum kadının. Sanırım bu da kitapta yazarın tanıtıldığı kısımda yazıyordu.
Bu kitabı düşündüğümde nedense aklımda "headbang, eroin" gibi kelimeler çağrışıyor. Bu bilginin de yardımı dokunur belki.

Umarım bu kitabın ismini bana hatırlatacak birileri vardır.

 
düzeltelim hemen:

ayça seren ural - pogo
  • devilred  (11.08.12 02:38:08 ~ 03:21:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.