[]

Türkiye'de keşfedilmemiş hayvan türü var mıdır?

var mıdır acaba? mesela hawaii gibi acayip yerlerden çıkıyor arasıra. sadece bir mağaranın derinliklerinde yaşayan gözsüz örümcek gibi hayvanlar. türkiye'de bir yerlerde de var mıdır acaba?




 
bizim üst kat komşusunu keşfetmedilerse vardır, keşfettilerse bilmiyorum.


  • Laplacee  (11.08.12 00:01:42) 
hayvan dediğin böcekleri de kapsıyor. mikrometre boyutlarında böcekler var. kesin keşfedilmemiş bir sürü böcek vardır. bizim ülkemizde de o kadar çok araştırma olmuyordur bence.

hatta küçük memelilerden bile olabilir. sonra su/deniz faunası var vs.

dünya üzerindeki türlerin yaklaşık %86'sı keşfedilmemiş.
  • ermanen  (11.08.12 00:08:00 ~ 00:17:30) 
vardır kesin ,genelde zoolog veya herpetolog veya biyoloji neyse işte o türk öğretim üyesi canını yorup 2 saat ötedeki ormana bile gitmez ki nerede kaldi orada kamp kurup bocegi hyavani elleyecek kanini alicak isaretleyecek hele bir de bayansa aksam kocasina yemek yapacak, cocuk var evde bekleyen offf onun isleri var sonra efendim tirnaklari kirilir falan erkekse aksam mac var koyde ormanda digiturk var mi ki aq

genelde turkun butun universite sistemi bu sekildir sadece bu alanda dusunme yazili sozlu bir sinav ve 500 yil once yazilmis kitapla sabah 8 aksam 5 seklindedevam ederler. bir amerikan okulunun websitesinde gordum profesor ta congoya dinazor bulmaya gitmis ormanin ta dibine kadar, baska bir biyolog kurbaga yaliyordu zehirinin cinsini anliyomus kolayca cunku deney aleti uzakmis, biri de maymun takibi yapiodu hastalik yakalamak icin.

yani bizde boyle insanlar yok genelde bu isleri yapacak adamlar tembel kicini kaldirmayan memur akademisyenler oldugu icin turkiyede cok sey vardir
  • iplikci  (11.08.12 00:11:27) 
vardir, henuz kesfedilmemistir.


  • hsyn  (11.08.12 10:23:16) 
tabii ki vardır! vardır da, arayanı soranı yoktur.


  • firuz  (14.08.12 02:13:37) 
önce keşfetmek lazım. bilmiyoruz ki kim keşfedilmiş kim keşfedilmemiş ! biri de çıkıp hoca beni atladınız demiyor. önce keşfedilmemişleri keşfedicez, sonra bu keşfettiğimiz keşfedilmemişleri keşfedicez.


  • zazazaraeta  (14.08.12 02:38:13) 
doğuda, dağlarda milyonlarcası var. emin konuşuyorum, görünce "abi siktir git sen de öf" dediler çünkü.


  • der meister  (14.08.12 03:13:44 ~ 03:14:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.