[]

Kafasına göre fiyat biçen bakkal.

Az önce bakkalımdan kutunun üzerine 70 krş olarak etiket yapıştırdığı malı 75 krş olarak aldım(nutymax:)) zam gelmiştir vs diyerek umursamadım 5 krş için tartışmaya da üşendim.

Fakat şimdi kardeşime aynı ürünü alıp geldi ona 1 liradan vermiş. Öğrendiğim kadarıylada bu bakkal bunu sürekli yapıyor fiyat tutarlılığı yokmuş. Gidip birazdan yakasına yapışacağım fakat ders alması için şikayet etmek istiyorum. Bunu direkt gidip zabıtaya mı bildirmeliyim yoksa farklı bir mecra mı vardır bu iş için. Ve fatura fiş dışında nasıl ispatlanır bu olay?


 
zabıtaya şikayet edin.


  • darknum  (05.11.08 19:04:01) 
Bir şeyi istediği fiyattan satması suç mu ne gerekçeyle şikayet edeceksiniz? Eğer 1 TL alıp 70 kuruşluk fiş kesiyorsa vergi kaçırıyordur ama ister 5'e satar ister 10'a satar, serbest piyasaya değil mi bu?


  • crown  (05.11.08 19:19:27) 
70 lik mala 70 lik fiş kesiyorsa 70 lira vermeniz lazım. 75 keserse o zaman kendine bir yararı olmaz vergiden vs. gerçi adamın 70 lik malı 105 e satma hakkı da var ama bunu hem etikette hem de fişte belirtmeli o zaman. önce fiş, sonra iş. baktın çok pis adam dükkana fare salıp şikayet edilebilir. ama harbici bakkal bakkalsa böyle marketlerin yanında bir çeşit oluyorlar sanki nasıl desem bir nevi eğlence bir nevi macera olarak görmeli bu işi. küçük esnaf iyidir. birdaha boyle birşey olursa "yıkyee" diip next tuşuna basmalı belki de =)


  • random blonde  (05.11.08 19:22:03 ~ 19:24:11) 
zaten normalde fiyat etiketsiz ürün satmanın cezası var bu yüzden ister 5 ister 10 a satra gibi afaki bir cevap mantıksız nasıl ki fırıncılar vs istedikleri fiyattan ürün satamıyorlar ise bakkallar çakkalar da satamaz.
Alo Zabıta 153 buyrun tuşlayın.

  • edip  (05.11.08 19:47:56) 
fiyat etiketi olmalı, ve üzerindeki fiyat neyse o dur, daha fazla bilgi için (bkz: icap)


  • crimson king  (05.11.08 20:23:48) 
fiyat etiketsiz ürün satmak suç. fiyat etiketi koyup bunun dışında bir fiyattan da satmak suç.

o borsa denen mekanda etrafta ışıklı panolarda an ve an fiyat yazıyordu hatırlatırım.

serbest piyasanın olayla alakası yok sonuç olarak.
  • darknum  (05.11.08 23:07:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.