[]

Klasörlere simge sabitleme?

Selamlar,

Win7 kullanıyorum. bütün dizi, film vs arşivimi kendi yaptığım ikonlarla özelleştirdim. Şimdi şöyle bir sıkıntı oluyor

-ikonları HDD içine atarsam sürücü harfi değiştiği için sorun çıkıyor.
-ikonları sabit diskte bırakırsam da HDD'yi başka bilgisayara bağlayınca simgeler gözükmüyor.

bu sorundan kurtulmak için bi yol var mı? mesela ikon dosyasını klasör içini atıp yanına küçük bi script yazmak gibi.

Bi yardım edin hele :)

 
Harici diske statik harf atasaniz olmaz mi?


  • dahicocuk  (10.08.12 13:48:14) 
Öyle bi seçenek yok sanırım. Şimdi tekrar baktım ki yok. Zaten kendim harfini değiştirebiliyorum. sorun şu ki bazen kendi kendine, bazen usb hubını değiştirdiğim için, bazen format sonrası harf kendi kendine değişiyor. bu yüzden kalıcı bir yol arıyorum.


  • arşivci  (10.08.12 13:55:36) 
şimdi hemen zentimo programını indiriyorsun. sonra orada bakarsın sürücü seçeneklerinden bu sürücü harfini sabitle yazar. oraya artık hangi harfi istiyorsan ata. kurtul.


  • cetoxim  (10.08.12 14:56:23) 
Öyle program falan kurmaya gerek var mı ya?
klasörlerin simgeleri desktop.ini dosyasıyla sabitlenebilir.
desktop.ini dosyasını da klasörü özelleştirerek windowsa oluşturtabilirsiniz.

klasöre sağ tıklayarak özelleştir (customize) sekmesine geçin.
en alttaki grupta, klasör ikonu (folder icons) başlığı altında kendi ikon dosyanızı seçebilirsiniz.

bu aşamadan sonra gizli dosya klasörleri görüntüleyerek desktop.ini dosyasını düzenleyin.
klasöre ait olan ikonu klasörün içine koyun ve desktop.ini içindeki ikon dosyasnın yolunu ".\" ile başlayacak şekilde veya sadece ikon dosyasının adını yazıp kaydedin.
  • Shereff  (10.08.12 16:05:10) 
@Shereff
hocam teşekkür ederim. zaten böyle bişey olduğunu biliyordum. sizin demenizden sonra biraz üzerinde çalıştım ve oldu. Ama tek sıkıntı 2800 klasöre bunu nasıl uygulayacağım. biraz vakit olacak :)

  • arşivci  (11.08.12 01:17:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.