[]

Playstation portable alacağım ama nasıl ?

internet üzerinden almak istiyorum.yurt dışındaki şirketlerden. "play-asia" diyorlar, iyidir güzeldir diyorlar ama kargoda sorun olurmu olmazmı bilmiyorum ve korkuyorum. gümrükte ne çıkar ne olur. hadi geldi geçti elime. sonra bunun garantisi olmaz mı ? kullanmam için bi işlemden geçirmek zorundamıyım(programı kırmaktan filan bahsediyor kimisi). yoksa aç kutuyu oyna şeklindemi olacak?

teşekkür ederim. elinize bakıyorum.


 
muhtemelen gümrüğe takılacaktır.sonra vergilerini falan ödendinmi alırsın cihazını.ama neredeyse buradakiler gibi bi fiyat ödemiş olursun.

ürün yurt dışından geldiği için garantisi olmayacaktır en azından burada geçmez sanırım(bundan emin değilim)

kullanman için herhangi bir işlem den geçirmek zorunda değilsin..umd oyun ve umd film alırsan ki bunlar bayağı pahalı, herhangi bir sorun olmaz. ama ben bunlara okadar çok para veremem diyosanda cihazını "kırdıracaksın" başka yolu yok..ozamanda internetten indirdiğin bi oyunu memory card a atıp oynayabileceksin ayırıca pcinde ki filmleri dizileride aynı şekilde kart a aktarıp izleyebilirsin..
  • copy paste  (05.11.08 19:10:22) 
  • thefalloftekin  (05.11.08 19:16:23) 
yurt dışından alman durumunda hem gümrüğe takılma riski taşır, hem de burdaki psp'den bi farkı olmaz.. çok fazla fiyat farkı da yok yani, "dur yurtdışından alayım da 200$ cebimde kalsın" olmaz demek istediğim..

kullanmak için bi işlemden geçirmeniz gerekmez; tabii bu sizin nasıl oyun oynayacağınıza bağlı..
psp'nin orijinal umd'lerini alıp takarım, oynarım, parası koymaz dersen tamam..
ama hafıza kartına .iso formatında oyun yükleyerek oyun oynayacağım, bi oyuna o kadar para vermem dersen de işlemden geçmek yani kırılmak zorunda.. (ki bu da işin ehli tarafondan yapılmalı (bkz: brick))

yurtiçinden al, garantili olsun istiyosan..
yalnız hafıza kartından oyun oynamak için kırınca garanti güme gidiyor, onu da hesaba katasın yalnız..

yalnız kırılmamış psp de bi halta yaramıyo nerdeyse.. (bkz: homebrew)

(psp'si olmamasına rağmen her bokunu bilen bi ben varım galiba lan, ağlıcam.)
  • thefalloftekin  (05.11.08 19:20:36 ~ 19:23:59) 
Düzelteyim, kirmak dedikleri sey daha once ayni islemden gecmis baska bir psp yardimi ile once downgrade edilip (ilk versiyon,1.50 ye) sonra custom firmware dedikleri sonyden alakasiz kisilerce yapilmis yazilimi yuklemektir. Haliyle yasa disidi ama kimse takmaz. Gorunum acisindan hicbir farki yok. Brick riski artik sorun degil, unbrick yapmak mumkun ve kolay. Eger bilgisayar islerine biraz yatkinsaniz ve etrafinizda odunc alabileceginiz custom firmware yuklu bir psp varsa rahatlikla kendiniz yapabilirsiniz. yoksa da her yerde yaparlar bu isi. Turkiyeden alacaksaniz uzerine cfw yukleyip de satan yerler var. cfw in garantiyle hicbir alakasi yok. istendiginde tekrar downgrade edilip orjinal yazilima donulebilir.
psp 3000 cikti simdi belki onu almak isteyebilirsiniz. ekran kalitesi daha iyi ve daha hizli diyorlar. olmaysa slim & lite olanini aliniz.

  • neronas  (05.11.08 20:25:19 ~ 20:26:29) 
ben de playasia ya baktım ama hiç bulaşmayın onlara. direkt gümrüğe takılır zaten. bozulursa da çok uğraşırsınız.
fiyat olarak neredeyse aynı olan khalkedon'la yani serbülent beyle konuşun. google dan aratırsanız telini filan rahatlıkla bulursunuz.
ben ondan aldım, 3 haftadır paşalar gibi kullanıyorum.
  • oceano  (05.11.08 20:51:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.