[]

İçtiğimiz suyu saf haliyle işer miyiz ?

çok, çok, çok su içtik mesela, idrar kokusuz renksiz oldu artık. o bildiğin su mudur yoksa içinde biraz üre,co2 vs var mıdır?




 
İçtiğin suyu, daha saf haliyle işeyebilirsin :)
-(ADH salınımının azalması)>> Diabetes İnsipitus

  • a different dimension  (10.08.12 03:48:32 ~ 03:55:45) 
Diabetes İnsipitus hastalığında idrar sudan daha saf olmuyor ki. sadece daha sulu oluyor ve içinde glikoz olmuyor.

yani saf su işeyemeyiz sonuçta. ama idrar, içilebilir su haline getirilebilir.
  • ermanen  (10.08.12 04:54:56) 
Aslında cok yanlış başlık koymusum, ama yazımda da sormak istediğim, içtigimiz suya eşdeğer bir su mu çıkıyordu. Saf yazınca saf bildiğin h2o gibi olmuş. Göz kararı saf su demiyorum berrak derken, aşırı seyreltik olduğu için. Ama dediğim gibi asıl sormak istediğim içtigimiz suya benzer mi gibi biseydi

@ermanen, idrae içilebilir su haline getirilebilir derken, dışarıdan herhangi bir kimyasal , fiziksel etken haricinde sadece su ve insan ile birlikte mi getirilebilir ? . Bu arada ben tadına da baktım sıcak olması dışında pek fark yoktu sanki. Ama cok az denediğim için emin de değilim. Insanlar ureli ureli içiyor yahu sağlıklı olduğuna inanıp.
  • utkucbkc  (10.08.12 05:36:05 ~ 05:39:49) 
@utkucbkc

belli bir işlemden geçmesi gerekiyor. mesela "forward osmosis" yöntemi kullanılıyormuş. NASA, astronotların idrarını bu yöntemle içilebilir su haline getiren sistem geliştirmiş mesela.

kaynaklar:
www.smartplanet.com
en.wikipedia.org

edit: bu arada içtiğimiz su da saf değil tabii. ancak idrar da olduğu gibi içtiğimiz su olarak kesinlikle çıkmaz. sonuçta birşeyler karışacak ona.

o kadar çok su içmelisin ki ancak neredeyse tamamen su olabilsin ki buna gelmeden önce su zehirlenmesinden ölürüz sanırım.
  • ermanen  (10.08.12 06:38:55 ~ 07:05:10) 
bobregine yazik, git baska birseyle oyna. bobreklerini iflas ettirip devletin parasini carcur etme.


  • mavicorap  (10.08.12 10:07:29) 
o kadar fazla su içersen böbreğe gelene kadar zaten bazı hücrelerin osmotik basınçtan dolayı içlerine çok su alarak patlamasına neden olup bundan dolayı ölebilirsin. literatürde vardı öyle bişi. çok su içip ölmüştü adamın biri.


  • merena  (10.08.12 11:50:51) 
@want2die merak ettim :D


  • utkucbkc  (10.08.12 15:16:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.