[]

Chrome logosu neden böyle oldu? capsli

666kb.com

Görev çubuğundaki google çubuğum böyle oldu, düzelmiyor.

Açtığımda ''chorome varsayılan tarayıcı değil, olsun mu?'' dedi. Eee dedim zaten öyle yine de tamam.

Sonra böyle oldu.

Nedir?

 
www.sevenforums.com adresindeki (.bat) dosyasını masaüstünüze indirin, çift tıklayın ve açılan pencerede "Çalıştır / Run" butonuna basın ve devamındaki adımları takip ederek simge belleğinin yeniden yapılandırılmasını sağlayın, sonrasında düzelecektir.


  • cok sey hakkinda az sey bilen adam  (09.08.12 22:17:39) 
@cok sey hakkinda az sey bilen adam

666kb.com

dostum dediğini yaptım böyle oldu :)
  • diskbudur  (09.08.12 22:24:48) 
@diskbudur

Öyle olması gerekiyordu, sistemin simgeyi tanıdığını ancak önbelleğe atması için yeniden başlatılması gerektiğini işaret ediyor. Sisteminizi yeniden başlatın, düzelecektir. Sonucu yazın ki olmazsa başka çareler arayalım.
  • cok sey hakkinda az sey bilen adam  (09.08.12 22:28:51) 
@cok sey hakkinda az sey bilen adam

yeniden başlattım. böyle yine. gerçi bir sorun teşkil etmezse kaladabilir böyle. gören başka bir şey kullanıyorum zannetsin :)
  • diskbudur  (09.08.12 22:30:29) 
Başlat > Komut İstemi > Fare Sağ Tuş > Yönetici Olarak Aç

Açılan DOS ekranına sırasıyla aşağıdaki satırları yazın yahut buradan kopyalayıp yapıştırın. Her satırdan sonra ENTER'a basın ve sıradaki satırı yazın.

taskkill /IM explorer.exe /F
CD /d %userprofile%\AppData\Local
DEL IconCache.db /a
shutdown /r /f /t 00

Son satırı da yazıp ENTER'a bastıktan sonra bilgisayarınız otomatikman yeniden başlatılacaktır. Sonrasında simgeleri tekrar kontrol edin, büyük bir ihtimalle düzelecektir. Ancak hemen altta "mrmetal" rumuzlu yazarımızın verdiği yanıt da işinizi görecektir ancak bu sadece Google Chrome simgesini düzeltmekle alâkalıdır. Sisteminizde başka "kaybolan simge" problemleri varsa üstteki adımlar tamamını hallederek işinizi görecektir.
  • cok sey hakkinda az sey bilen adam  (09.08.12 22:41:16 ~ 22:57:08) 
O simgenin üzerinde sağ tıkla açılan menüden bu programı görev çubuğundan ayır deyin. Sonra masaüsütündeki chrome kısayolunun üzerinde yine sağ tıkla özellikleri açın. Açılan pencerede simge değiştir deyin. Simge değiştir penceresinden uygun simgeyi seçin. Sonrası kaydet-tamam felan işte. Daha sonra kısayolu masaüstünden tekrar başlat çubuğuna sürükleyin.


  • mrmetal  (09.08.12 22:42:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.