[]

Universiteye kayit icin kimle gidiyorsunuz ? gittiniz ?

Şöyle ki, muhtemelen bogazici olucak, ailemle gitmekten utanirim, hem çevredeki insanlara karşı hem de en önemlisi ben onların yanindayken hiç rahat değilim yolda en samimi arkadaşımla bile konuşmaktan kacinirim ailemleyken. Sorun onlarda değil bende.

Neyse iste şehir dışından muhtemelen arabayla gideriz istanbula, istanbulu biliyorum, kalicak yerlerimiz var. Ne desem siz oturun ben gidip geleyim bi mi yoksa benle universite kapısına kadar gelin sonra gidin mi ? muhtemelen görmek isticekler üniversiteyi , kayıt binasına tek giriliyormus ama cimlerde oryantasyon falan oluyomus.

Edit: ailemden utanmıyorum, utanılacak bir yanlari yok, gayet modern kafalı insanlar ama sorun bende iste, onların yaninda rahat olamıyorum. Yanlarında telefonla konuşmaya yeni başladım. Arabada kullanamam mesela yanimdalarken.

edit2: reşitim

 
ben annemle gitmiştim, ama tek de gidebilirsin.


  • noluyo yaa  (09.08.12 21:32:14) 
saçmalama ne var utanacak çoğu kişi ailesiyle gidiyor o dönemde zaten. ben de annemle gitmiştim sanırım.

gelsinler senle girsinler baksınlar çocukları nereyi kazanmış, 4-5 senesini nerde geçirecek.. gelmeyin dersen çocuğumuz bizden utanıyor diye üzülürler bence.
  • merena  (09.08.12 21:32:43 ~ 21:34:36) 
kardeşimle gittim. zira o da aynı üniversitede okudu ve aynı zamanda kayıt olduk. ama tek de giderdim.


  • ermanen  (09.08.12 21:33:21 ~ 21:33:45) 
utanmaya gerek yok bence. hadi istanbul'da olsaydınız sen kendin de gidip kaydını olabilirdin de şehir dışından o kadar yol gelmiş insanlar birlikte girin, ne yapıcaksanız yapın bence.


  • esenbogan  (09.08.12 21:36:53) 
tek gittim yine olsa yine tek giderim, her turlu.


  • nekodunlangafana  (09.08.12 21:38:34) 
ben tek başıma gitmiştim. ama o dediğin güney çimlerde herkes ailesiyleydi. sadece annesi veya babası cümbür cemaat olanı da vardı. ha bir de çimlere sedir serip oturan fetoş tayfa vardı. liseye de tek gitmiştim lan yok ama içimde bir burukluk. git gitme ama çok da büyütme bunu. ha belki kayıtta birileriyle tanışıp kayıt sonrası takılabilirsiniz falan öyle şeyler. büyütme yeter.


  • w a s d  (09.08.12 21:38:40) 
arabayla üniversitenin kapısına kadar bıraktılar o civarda bi kafede oturup beklediler.


  • xenophobe  (09.08.12 21:43:45) 
Edit:ailemden utanmıyorum, utanılacak bir yanlari yok, gayet modern kafalı insanlar ama sorun bende iste, onların yaninda rahat olamıyorum. Yanlarında telefonla konuşmaya yeni başladım. Arabada kullanamam mesela yanimdalarken


  • utkucbkc  (09.08.12 21:48:07) 
ben kayıt esnasında 18 yaşımı doldurmamış olduğum için annemle gitmiştim. ama oraya gidince kazık kadar heriflerin de aileleriyle geldiğini gördüm. gidilir yani heralde aileyle.


  • muratchelik  (09.08.12 21:50:35) 
tek git. tek gitmeyip yanında +1'in olmasının avantajını kullanacağım diyorsan bile 1 kişiden fazlası zarar. ailen okulu görüp gezmek istiyorlarsa yıl içinde bir gün gelir görürler.


  • solfej  (09.08.12 21:54:25) 
öncelikle, aslında davet etseniz sevinir mutlu da olurlar. okulu da görüp gurur duyarlar.

ancak o kadar büyük bir koşturmaca oluyor ki, insan genç haliyle yoruluyor, o danışmana git buna git, ders ekle, sıra bekle, hop öğrenci işlerine, hadi olmadı bankaya koş harç yatır, saatlerce ayakta dikil..perişan olurlar zaten--daha birinci saatinde pişman olurlar.

tüm bunları belirtip, onları manzaraya banklara gölge bir yere yerleştirip ara ara uğrayabilirsiniz, kantinden arada içecek birşeyler götürüp..

mesela..
  • cedilla  (09.08.12 22:19:59) 
geçen sene (18 yaşını doldurmamıştım) babamla gittim.zaten kayıta tek alıyolar.babamı nerdeyse kovdular içerden.harç parasını kendi şehrindeyken yatır.istanbulda sürünmezsin banka sırası vs.her neyse sonra sorunlar oldu sadece 1,5 ay gidebildim üniye.şimdi gene gidiyorum.yerleşme sorunum vs var.annem-babam ikisi de gelcez diyolar.(istanbul'dan muğla'ya gidiyorum)ve orda sadece öğrenciler var.30 yaşındaki adam bile göze çarpıyo yani,düşün benim halimi.küçük bebe gibi,sanki ilkokul 1'deyim.ha bu arada istanbul'da batmaz.15 milyon nüfus.kimin ne olduğu belli değil,güven bana. ;)

edit:veli tabi ki gerekmiyo.ne olur ne olmaz diye.düşün geçen sene iddaa bayisine bile giremiyodum.adam kovuyodu kapıdan.ailem bana para yollayamadı ptt'den.banka için kart çıkaramadık hesap açamadık.18 yaş altında sorun çıkıyo yani birçok şeyde.
  • Belchior-Cesario  (09.08.12 22:34:57 ~ 23:09:19) 
17'de istanbul dışından gelerek kendim gitmiştim, kimse de "18'ini doldurmadın, velini getir" demedi.

yalnız rahat olacaksanız yalnız gidin. üniversiteye veliyle gitmek gerekmez, ama okulu görüp gezerler siz işinizi hallederken, kayıt işlerine karıştırmazsınız, olur biter.
  • tedirginlik hucresi  (09.08.12 22:51:31) 
Tek başıma yaptırdım kaydımı.Üniversiteli oluyorsun yahu,aileden kopmak gerek artık.Hatta senin yerinde olsam kalacak yerim var diyorsun,kendi başıma gelirim istanbula,aileyi iç karıştırmam.Bence bunu teklif et.Kendi ayaklarımın üstünde durmam gerek falan de...

ps:Bu gibi şeylerde tek başına karar vermeyi seçmezsen bi süre sonra ister istemez onlara bağımlı hale geliyorsun,onlarsız iş yapamıyor oluyorsun.Sürekli yanında olamazlar..
  • yqzkrttpli  (10.08.12 01:18:28 ~ 01:21:36) 
Böyle yapmayın, gelip görsünler okulu.Zaten kayıt yapılan masaya tek gideceksiniz.Onlar gezinip etrafa bakarken siz de kayıt işini halledersiniz.


  • grgn  (10.08.12 01:53:33) 
Ben BOUN'a kayıt yaptırırken ablamla gitmiştim, zaten arkadaş grubumuzda oradaydı. Ailecek gitmekte hiçbir sıkıntı olmaz. Sen kayır işlerini hallederken onlar da kampüste takılırlar.


  • SiyamkedisiZorro  (10.08.12 11:32:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.