[]

SSK Primi

Merhaba ; şimdi bildiğiniz üzere 25 yaşını aşmış kişilerin primini kendi ödeme zorunluluğu getirildi. Peki şöyle bir durumda sistem nasıl işler : ben İstanbul'da ailemle kalmaktayım. Anneanem'de İstanbul'da tek başına ikamet etmekte. Ben ikametimi ailemin yanından alıp anneanemin yanına aldırsam primden daha ucuza yırtma ihtimalim var mıdır? Böyle bir durum yasal mıdır?




 
eğer çalışmıyorsanız gelir testi yaptırın. geliriniz yoksa primden yırtarsınız.


  • karabela  (09.08.12 21:36:43) 
vardır. yasaldır. tamamen yasaldır.

ben ailesi eskişehir'de olan birisiyim. bu gss muhabbetinden tırsıp ikametgahımı annemlerim yanına taşıtayım eskişehir'e istedim. sonra bir muhasebeci ile konuştum. kesinlikle yapma, şimdiki öğrenci evinde göster, daha az ödersin dedi. nitekim öyle oldu. gelirim olarak, banka hesabıma düzenli yatan ailemden gelen 400 lira civarı bir para vardı onu gösterdim. bunun dışında gelirim yok dedim. 35 lira ödedim aylık.

ailemin yanında olsaydı ikametgahım, hem onların canı daha çok sıkılacaktı bu gss muhabbetine hem de yok yere en aşağı 110 lira ödeyecektim.

size tavsiyem, anannenizin yanına aldırın ikametgahı. o eve giren geliri ikiniz üzerinden hesaplarlar muhtemelen. yine de daha avantajlı olur.
  • saygilarefendim  (09.08.12 23:32:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.