[]

patronumla yaptığım konuşma

az önce patron beni yanına çağırdı. biraz ayar verdi, biraz gaz verdi falan öyle uzun uzun konuştu. maddeler halinde özet geçiyorum.

1)yaşanan bir problemi şu şu nedenlerden dolayı çözemiyoruz dedim. "çözemiyosanız ben size niye para ödüyorum" dedi.

2)"başladığınız günden itibaren zirveye tırmanan bir başarı grafiğiniz vardı, ama şimdi motivasyonunuzda büyük bir düşüş görüyorum. neden?" dedi. cevap veremedim çünkü motivasyonumu düşüren birçok sebep var. salak iş arkadaşlarımdan tut, dengesiz yöneticime kadar... sebebini söyleyin çözelim diyor ama hiçbir söylediğimi kabul etmiyor ve beni eleştirmeye devam ediyor.

3)benden beklentileri çok yüksek. tek elimle tüm işleri çekip çevirmemi istiyorlar ama yetişemiyorum. bir kişi işten çıktı ama yerine eleman almayı kabul etmiyorlar. burası devlet dairesi gibi olmuş, miskin miskin yayılıyomuşuz akşama kadar.

4)benim ekip arkadaşım olarak gördüğü biri var. aynı ofisteyiz ama o bambaşka bir iş yapıyor, bana hiçbir konuda destek değil. hatta olan bitenle hiç ilgilenmiyor. ama patron bizim beraber çalıştığımızı düşündüğü için bölümden daha iyi bir performans bekliyor. tabi ben bunları dile getiremiyorum...

daha anlatacak çok şey var ama uzatmak istemiyorum. gerçekten çok bunaldım. ilk maddede yazdığım cümle yüzünden daha iyi bir şeyler yapmak bile gelmiyor içimden.

gittiği yere kadar idare mi edeyim, gidip başka iş mi bulayım(gitsem ne değişecek bu dördüncü işim), daha başarılı ve mutlu olacağım bir alana mı yöneleyim, mesleği mi bırakayım ne yapayım abi ben?

 
Tipik patron şirketi. Orada çalışacağına git ufak bir dükkan aç başında dur.


  • bilan  (09.08.12 16:44:51) 
eğer kafanda başka bir iş bulmak gibi bir şey oluştuysa zaten, bence patrona tüm aksaklıkları birer birer söylememen ve itirazlarına karşı çıkmaman için bir sebep yok. gerçi önce iş bul, sonra atarlan tabii ama anlattığın kadarıyla klasik patron tribine girmiş adam. hasta etti beni burda akşam akşam.


  • papaya  (09.08.12 16:46:29) 
örnekler vererek, patrona motivasyon düşürücü sebeplerinizi açık açık anlatın. işlere yetişemediğini de düzgün bir dille belirtmeniz gerek.

bunun akabinde gerçekten anlamıyorsa sorununuzu, iş değiştirmeniz en mantıklısı. sektör değiştirmeye gerek olduğunu sanmıyorum. daha mutlu olacağınız bir alanda, en alttan başlayacağınızı, herşeyi sıfırdan öğrenmek durumunda kalacağını unutmayın.

şunu düşünün: şu anki işimi sevmem için nelere ihtiyacım var. eğer ihtiyaçlarınız patron tarafından karşılanabilecekse, şu anki işinizde kalın. karşılanamayacaksa, yeni işinizi bulurken ihtiyaçlarını karşılayabilecek bir şirket bulun.
  • saygilarefendim  (09.08.12 16:47:11) 
hani patronu da anlamak mümkün. adam diyor ki arkadaş anlat derdini söyle sen sus pus duruyorsun. adam da kızar yani. ben olsam ben de kızarım. bu yazdıklarını bize değil patrona söyle. en kötü işten atar sen de o da rahatlarsınız.


  • ayiadam  (09.08.12 16:48:13) 
1-Haklı da olabilir haksız da.
2-Haksız.
3-Haklı da olabilir haksız da.
4-Her şeyi söyleyin.

Ayrıca, @bilan +1
  • grgn  (09.08.12 16:54:00) 
siz dertlerinizi ifade etmezseniz bilemez. siz uygun bir dille anlatın standart olarak alternatif çözüm önerileri veya tersleme ile cevap verebilir. duruma göre karar verirsiniz. tüm iş yerlerindeki standart saçmalıklar aslında. bir yerden sonra ya iş değiştireceksiniz ya da kendinizi yiyeceksiniz.


  • azeroth  (09.08.12 17:01:31) 
o patronu da, iş arkadaşını da siktir et.
hem şirkete hakim değil, hem bir haltı beğenmiyor, hem de yönetim vasıflarından yoksun.
düzeltmek için harcadığın emeğe yazık.
  • thebug  (09.08.12 18:50:16) 
hepsine xx ama anlatamıyorum, yy ama tabi anlatamıyorum vs demişsiniz.

niye anlatamıyorsunuz? karşınıza çekip sizi sorguya çekip anlatıyorsa, anlatacaksınız sebeplerinizi. siz köle o da efendiniz değil ki. ticaret yapıyorsunuz bir yerde. verdiği paranın karşılığı kadar çalışıyorsunuz. bütün gerekçelerinizi anlatmanız lazım. siz anlatmazsanız nasıl bilecek de hak verecek. böyle laf işitmeye devam edersiniz. çünkü açıklamıyorsunuz, karşı taraf da haklı olarak suçluluktan sustuğunuzu düşünüyor.
  • girl in a coma  (09.08.12 19:30:53 ~ 19:33:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.