[]

Ağda sadece kendisi gören bilgisayar

Efendim daha önceden ağda diğerlerine bağlanan bilgisayar benim masama gelince bağlanmaz oldu hiçbir yere. windows commander'da arattığımda sadece kendisini görüyor bir de. isim filan arattığımda \\laskdjalsdjk şeklinde hiç görmüyor diğerlerini. acaba kablosuz bağlantıdan ötürü müdür dedim, kabloyla denedim yine olmadı.

nasıl olacak bu yahu?

not: biliyorum ağlarla alakalı bir çok soru var ama oldurun be :(

 
aynı isimle tanımlı başka bilgisayar oluşturmuş olmayasın?


  • alchoburn  (05.11.08 09:56:22) 
ilk olarak öyleydi. çünkü bu bilgisayarın sahibi yeni bilgisayara aynı adı vermişti. ama dün isimleri değiştirdik hep.


  • teritori  (05.11.08 09:57:48) 
1. çalışma grup isimleri bilgisayarlarda aynı olsun
2. paylaşımda bir şey yoksa windows explorer'da gözükmez.

internette sorun olmadığını varsayıyorum artık.
  • desdinova  (05.11.08 10:09:50) 
@desdinova: 1)aynı isimler
2) paylaşımda da bir ton klasör var. misal şu an bunları yazdığım bilgisayar diğer bilgisayarlarla canavar gibi bağlanıyor birbirine.

bunda başka bir sorun var da anlayamadım ben.
  • teritori  (05.11.08 10:15:37) 
Aynı ip'i alıp çakışıyor olmasınlar.
Ağya girmeyen pc ye worm girmiş olmasın, varsayılan ağ alt geçidi diğerleriyle aynı mı?

  • non descript  (05.11.08 11:40:30 ~ 12:01:24) 
ag bilesenlerini, ethernet suruculerini, tcp/ip gibi gereklileri kaldirip tekrar yuklemeyi denediniz mi? cali$ma grubunu kontrol etmeyi de atlamamak gerek.


  • oligomer  (05.11.08 17:34:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.