[]

Bilgisayar Özelliklerinden Anlayanlar

Merhaba,
Elimdeki Macbook'un ömrünü doldurmasıyla beraber yenisini almak niyetindeyim fakat artık Macbook Pro'lar var tabii. Teknik terimler bana hiçbir şey ifade etmediği için sizden yardım istemeye karar verdim. 15" olacak ekran boyutu, bu durumda "Macbook Pro with Retina Display" veya normal Macbook Pro alacağım. Genelde Photoshop, Illustrator ve Finalcut için kullanacağım o bilgisayarı, o yüzden hızlı ve sorunsuz çalışsın istiyorum. Diğer yandan Retina Displayle normal Macbook arasında en az 400 dolarlık bir fiyat farkı var, bu durumda aradaki farka değer mi değmez mi bilmiyorum. Hangisini almalıyım?

Şurada bir karşılaştırma var, sağ sondaki iki bilgisayar;
www.apple.com

 
bende gecen senenin macbook pro su var, guel makina, fiyatlari dustu dogal olarak yeni modeller cikinca, senin bahsettigin programlari kullaniyorum, gayet guzel performans veriyor. dizayn isi oldugundan dolayi antiglare aldim ben ekrani, bu retinalar glossy screen sanirim, bi arastir fiyat farki baya varsa arada gecen seneki modelleri almani tavsiye ederim.


  • lutah  (09.08.12 04:37:25) 
basit bir karşılaştırma yapacak olursak -

macbook pro (retinasız): ekran çözünürlüğü düşük, grafik uygulamalar konusunda ötekisinden geride kalıyor. ek olarak superdrive'ı varmış, diğerinde belirtilmemiş.

macbook pro retina: direkt SSD ile geliyor, performansı yüksek olur. ötekisinde opsiyonel olarak veriyorlar, fiyatı arttırıyordur. ekran kartı da sabit 1GB denilmiş, ötekisinde 512MB ve 1GB seçenekleri vardı, bu da öteki modelin fiyatını değiştirir. çözünürlüğü zaten söylemiştim. hdmi portu varmış bunda, o da güzel bişey TV'ye falan bağlayacaksan.

geri kalanı hemen hemen aynı. yalnız arada 400$ var demişsin de, aynı konfigürasyona getirsen ikisini belki aradaki fiyat farkı düşecek. ki değiştirilemeyen farklar da var ekran çözünürlüğü gibi...

lutah'ın dediği gibi glossy ekran sıkıntı yaratmazsa retina olanı al derim.
  • loveinaflipbook  (09.08.12 07:39:40) 
Retina daha oturmadı bence, forumlarda (macrumors vs) ciddi sıkıntılar okuyorum, muhtemelen ekran kartı yeterli değil aletin henüz. Bir sonraki jenerasyonu beklerdim ben olsam.


  • roket adam  (09.08.12 09:24:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.