[]

Banka hesabı - İş hukuku ile alakalı sanki

Merhabalar;

Arkadaşım yaklaşık 2000 kişi çalıştıran bir kurumda çalışıyor. Şirket maaş ödemeleri için bankalardan birisiyle anlaşmış, promosyon parasını da şirket kendi hesabına aktartmış. Şimdi vadesiz hesaplardan söz konusu banka işletim ücreti kesiyormuş, işçiler de (ki önemli bir kısmı asgari ücret alan adamlar) "kendi maaşımızı çekmek için niye para ödüyoruz" diyip sinire kesmişler.

Sorumuz şu. Bu işçiler dava açabilirler mi? Ve açabiliyorlarsa muhattapları banka mı yoksa çalıştıkları şirket mi olur? Bankanın verdiği promosyon parası da az uz birşey değil bildiğim kadarı ile. Söz konusu promosyondan hak talep etme şansları var mıdır? Nasıl bir prosedür izlenmeli?

Not: Bir arkadaşım ekolü değil, bizim şirkette doğrudan çalışana aktarıyorlar promosyon parasını, böyle şirketleri görünce kafam karıştı.

 
hocam benim bildiğim maaş hesaplarından işletim ücreti alınmaması lazım, muhattabınız bankadır bence ama daha iyi bilen birileri mutlaka vardır.


  • condom kurşunu  (08.08.12 19:38:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.