[]

boyun fıtığı / kol ağrısı

Ben kendimi bildim bileli annemin boynu ağrır. Genç kızlığında beline kadar gür saçları varmış hiç kurutmaz ıslak saçla gezer tozarmış kendi kendine sebebini hep buna bağladı durdu. Öyle inat bir kadın ki ne yapsak doktora göstermeye götüremedik, ikna edemedik. 2 gün boynu ağrıyorsa diğer 5 gün rahat, ağrısız geçiyordu böyle böyle geçti işte yıllar.

2 ay kadar önce sağ kolunda bir ağrı başladı. Bir yere mi vurdum üzerine mi yattım diye düşünüyordu bir baktım saçını dahi toplayamıyor kolunu havaya kaldırıp tuttum bunu zorla doktora götürdüm.

Sonuç; boynunda tedavi için bir hayli gecikilmiş bir sürü fıtık varmış. İlk götürdüğüm doktor hemen ameliyat dedi, felç geçirme riski dahi varmış. Başka götürdüğüm doktor fizik tedavi verdi.

1 ay gitti fizik tedaviye ama kolunda hiç bir değişiklik yok. Hala arkaya doğru hareket ettiremiyor, saçını toplayamıyor, ağrısı sızısı dinmiyor. Geçen yürüyüş yaparken farkettim sağ kolunu vücuduna yapıştırmış resmen öyle yürüyor. Ya salla şu kolu biraz güçlendir dediğimde 'zaten acıyor, zaten his yok' diyip iyice demotive ediyor kendini.

Annem yaşam enerjisi bir hayli düşük bir kadındır. Hayatı sadece yemek hazırlamak ve hastalık derecesinde temizlik yapmaktan ibaret, hiç arkadaşı yok, babamla araları yok. Tek dostu benim. Her fırsatta beraber tatile çıkarız, gezer tozarız.

Ben çok yoğun çalıştığım için sürekli yanında olamıyorum. Git gide ışığı sönüyor gözlerimin önünde. Dün gece bana felç geçirdiğini görürsem ne yapmam gerektiğini, nasıl müdahale edilmesi gerektiğini anlatıyordu.

Eğer bişi olursa bu geç teşhisden dolayı kendimi asla affedemem. Şimdiden kahroluyorum neden yıllarca kolundan tutup doktora götürmedim diye.

Ne yapmalı? Ameliyat işe yarar mı? İyi bir doktor bulup ameliyat mı ettirsek?

İstanbuldayız

 
buyuksehirde yasiyorsaniz, bulundugunuz yerdeki, kucuk bir sehirde yasiyorsaniz, size yakin olan buyuksehirdeki beyin cerrahlarindan, boyun fitigi alaninda isim yapmis birini bulun ve ona gosterin.


  • compadrito  (08.08.12 10:47:19) 
@compadrito'ya katılıyorum, en en en önemli şey doktor seçimi, konusunda uzman isim yapmış bir doktor, en etkili tedaviyide uygulayabilir, yada doğru şekildede yönlendirebilir.

kendimden biliyorum, ebemin üzerinden tır geçti. aynı yerden 2 ay içinde2 kere bel fıtığı ameliyatı oldum?niye doktorun ihmali yüzündne.
  • killerbee  (08.08.12 10:55:01 ~ 10:55:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.