[]

kısa film için kamera, lens,boom

1000-1500 lira arasında bi bütçem var.
amatör kalitede gözükmücek kamera lens işbirliğine ihtiyacım var. üstüne bi de tripod ve boom öneriniz olursa müthiş olur.



 
filmekipmanlari.com


  • humanistyamyam  (08.08.12 09:09:57) 
normalde dslr tavsiye edebilirdim ama o bütçeye zor..(2.el 550D falan olabilir 1200 TL civarına)
Hani tripod,boom girerse hiç olmaz. Slik'in 250 TL civarına iyi tripodları vardı.. Boom olayı ayrı bişey, en ucuz-kaliteli olabilecek boom Rode NTG 1, ki kendisi 400 küsür lira. Boompole alırsan o da 200-300 lira, bunu nereye takacağız? Ses kayıt cihazı Zoom H4N= yaklaşık 600 TL.

Çok daha ucuz çözümler için, Canon'un sd karta fullhd kaydeden kameraları var, 600 lira civarına satılıyor ve gayet başarılı.(ha, dslr'deki gibi sığ alan derinliği yapamazsın. Gece-az ışıkta ışık performansı da çok iyi olmayabilir ama olacak o kadar) Yanına da Rode Videomic(200TL) alınabilir(o kameraların mikrofon girişi var mı bilmiyorum, önce onu araştırmak lazım tabii.)
  • rodriguez2  (08.08.12 10:27:26) 
kiralamak bu bütçeye uygun olabilir, 1500 lira desem, bir 7d, birkaç zoom lens (16-35mm, 50mm ve 70-200mm öneririm) tripod, bir de bum ve ses kayıtçısı kiralamak mümkün. ama ışık malzemesi olmadan kaliteli görünebilecek film çekmek zor iş. film çekmek bunları bulmaktan ibaret değil.


  • vital  (08.08.12 12:29:22) 
@humanistyamyam eyvallah bakayım
@rodriguez2 eyvalla. 1000-1500 sadece kamera için tabi. söylediklerine araştıroyım. 550dyi daha önce de önerdiler hoşuma da gitti denedim ikinci el bulmaya çalışırım.
@vital eyvallah ama bir film için 1500 verebilecek bütçem yok maalesef
  • thenis  (09.08.12 01:52:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.