[]

İşyerinde sizi bozmaya çalışanlara karşı ne yapıyorsunuz? ne yapılır?

Insan içinde, iş ile ilgili olsun ilgisiz olsun bir şey söylersiniz dalga geçen, yeni olmanıza rağmen başkasına bir soru sorduğunuzda yüzünüze bakıp seslice gülen kahkaha atan biri diyelim. kendine, dış görünüşüne dikkat etmeyen, her şeye olur olmaz saldıran biri.

müdür falan değil aynı seviye. yapım gereği ben cevap vermiyorum hiç, hiç terslemiyorum. yine de sinir bozuyor.

nasıl insandır bunlar anlamak mümkün değil.

 
böyle tipler her yerde olur, buraya klişe çok şey yazabiliriz, yok kendini belli etmek için, dikkatleri toplamak için, bir şey demeyin, gülün


  • wayne  (07.08.12 19:31:07) 
cevap verme sen belli bir sure sonra vazgeciyorlar sonra hatta arkadas olmaya bile calisabilir.


  • nekodunlangafana  (07.08.12 19:33:56) 
her böyle davrandığında yüzüne küçümser bir ifade ile bakıp, seninle konuştuğu zamanlarda yüzüne bakmazsan siktir olur giden bence.


  • neira  (07.08.12 20:02:56) 
best defence is offense


  • krasotkin  (07.08.12 20:04:04) 
Soyle diyeceksin kardes : " Farzet ki ben de senin gibi gerizekaliyim ".


  • priboi  (07.08.12 20:04:35) 
küçük bir (bkz: mobbing) kokusu alıyorum. özellikle şirket ortamlarında yeni başlayan hemen herkesin maruz kaldığı bir şey.

bu davranışların altında diğer çalışanların sana karşı olan gizli çekinceleri yatar. evet, ortamda yeni olduğun için altan alta bir tehdit oluşturuyor sundur. diğerleri bu tarz davranışlarla senin potansiyelini açığa çıkartmak, gücünü test etmek isterler. tıpkı boks gibi. saldırmadan önce bir kaç yoklarsın karşıdakini.

tabi sen de yeni olduğun için "ne olur ne olmaz" deyip bulaşmak istemiyor, sessiz kalıyorsundur. ilk başlarda gücün vardır. tepki vermeden geçersin. fakat zamanla kaldıramamaya başlar, patlarsın. belki sen de ortamı tanımak için zaman kazanmaya çalışıyorsun. fakat sen, geri çekildikçe onlar üstüne gelmeye devam eder. zamanla belki dozu azalır ama hiçbir zaman son bulmaz. ta ki sen dişini gösterene kadar.

peki nasıl göstermeli insan dişini? bunun da çeşitli yöntemleri var. benim bildiğim en etkili yöntem; bu tip kişileri, kalabalık önünde göt etmektir. tabi orası ortak bir platform olduğu için dozunu iyi ayarlamak gerekir. yani neymiş? kesinlikle susup pısmıyoruz. son derece sakin bir şekilde bağırıp çağırmadan lafı koyuyoruz. tekrar söylüyorum asabiyete teslim olmak yok.

peki nasıl olacak bu göt etme? bir örnek verelim. öncelikle sakinlik çok önemli.

mesela elaman senin eksik bir yönünle dalga geçmeye çalışırken onu önemsemediğini bi'şekilde hissettirmeli ve hemen karşı atakla giydiği bir şeyden, saç modelinden ya da sürekli yaptığı bir davranışını gülerek dile getirin. yani size yaşattığını anında hissettirin kendisine.

sonra eksik yaptığı bir işi bulup düzelterek, diğer iş arkadaşlarına ya da amirine gece boyunca evde işi düzeltmekle uğraştığınızı falan söyleyin. ya da onu yüzünden mesaiye kaldığınızı vs..

sonrasında bu kişi gelip senin en yakın dostun bile olabilir. inan bana.
  • atlantiscity  (07.08.12 20:37:50 ~ 20:43:42) 
çok teşekkürler, evet burada yazılanların hepsi neredeyse bire bir gerçekleşti sanırım herkes hayatının bir bölümünde yaşamış bunu. yapım gereği güler geçerim, aldığım eğitim ve çalışkanlığım genelde sataşanın çok daha üstünde olduğundan hep çalışkan ahmet gibi üstesinden gelmeye çalıştım bunların ama herhalde bir şeyi yanlış yapıyorum.

dediklerinizden yola çıkarak hoşnut olmadığımı çirkefliğe sarmadan belli edip çizgileri çekmek gerekiyor sanırım.

iwpag'ın cümlesi birebir geçti aklımdan bir çok kez. fakat hep "ya sabir" dedim gectim.
  • Lorik Cana  (07.08.12 20:58:54 ~ 21:00:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.