[]

monitör hertz ayarı

merhaba.

bilgisayarımı 1 yıl öncesine kadar kaldırmıştım. 1 hafta önce tekrar kurdum ve açtıktan sonra monitörde kabloyu kontrol et diye bir hata gördüm. neyse bilgisayarcıya götürdüm ve ekran kartı yanmış dedi. ekran kartı, monitöre dvi dönüştürücüsüyle bağlığdı. yeni bir ekran kartı (1gb 64bit powercolor ati hd5400) aldım. şu an çalıştırıyorum ve monitör yenileme hızına gelince 60 hertz'den başkasını seçemiyorum. eski ekran kartında 75 hertz'e çıkıyordu. şu anki monitör kablosu değişik ve dvi döüştürücü olmadan vga olarak kullanıyorum. dvi dönüştürücüyle takınca da ilk ekran kartımdaki hatanın aynısını (kabloyu kontrol et) alıyorum. bu sorunun sebebi nedir acaba? ekran kartı mı yoksa monitör kablosu mu?


 
monitör lcd mi, tüplü mü? her çözünürlükte 75hertz'e çıkamaz monitörler, farklı çözünürlüklerde kullanıyor olmayasın?

herşey eskisiyle aynıysa, önce ekran kartının en güncel sürücüsünü, sonra da bulabiliyorsan monitörün sürücüsünü güncelle bakalım.
  • excomzkko  (07.08.12 19:58:37) 
monitör lcd ve 1280x1024 çözünürlükte kullanıyorum. dediğim gibi daha önce kullanırken 75hertz alabiliyordum sadece lcd'nin orjinal kablosunu kullanıyordum ve dvi dönüştürücü vardı. şimdiyse 3tl'lik bir kablo kullanıyorum ve dvi dönüştürü olmadan direk vga bağlantısıyla. bütün çözünürlüklerde 60hertz diyor. sorun ekran kartından mıdır acaba? ekran kartının driverini yükledim ve bağdaştırıcıda iki tane monitör buldu. 1.monitor su an kullandığım ikinci monitör ayarlarından ise 75 hertz yapabiliyorsun ama ikinci monitör aktif hale getirilemiyor.


  • unalbey  (07.08.12 20:14:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.