[]

Sevgilisi varken başkalarıyla tanışmak, muhabbet etmek

Özel bir durumdan bahsetmiyorum, genel olarak sevgililik müessesesini irdelemeye çalışıyorum.

Arkadaşla ilişkiler üzerine konuştuğumuzda (o sıra sevgilim vardı), bir pub'da bir kız gösterip "şuna bak, ne tatlı kız. görebilirsen gözlerine bak, inanılmaz etkileyici. bu tarz gözler beni çok etkiliyor. kabul etse direk evlenirim bununla (esprili)" gibi bişeyler demiştim. Ordan konu açıldı, "git tanış" dedi, ben de "sevgilim varken gidip başka kızla tanışmaya çalışmam. denk gelirse konuşurum filan ama yakınlaşmaya çalışmam, sadakatsiz olur" dedim. O da üzerine "niye ki? senin sevgilin var, karın değil. bir kız görüp çok beğenirsen tanışmanda sakınca yok bence. kim bilir, belki de sana çok daha uygun biri çıkar, onunla çok daha mutlu olursun. neticede evli değilsiniz. gidip aldatma ama, daha iyi bir opsiyon mu diye tanışmaya çalışmakta bir sorun yok" dedi.

Hak vermedim de değil, ama aklım karışık bu konuda. Yani sevgili olunca belli bir sadakat sözü var aranızda ama, daha iyi opsiyonları aramayı engellemeli mi bu sadakat? Tamam, aldatmam ama, sevgilim varken süper bir kızla tanışırsam, onu daha iyi tanışmaya çalışmamda neden sakınca olsun? Belki tam bana göre olur, sevgilimi bırakıp ona giderim. Bu çok mu kötü bir senaryo? Neticede sevgili ile yaşam boyu sadakat sözü yok ortada. Bunu yapmadığın sürece, sevgilin varken, o kişi senin için tam doğru kişi değilse ama ilişkide bir sorun yoksa, uzar gider o ilişki. Ve belki de senin için daha uygun kişilerle birlikte olma ihtimali ortadan kalkar. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda? Ha, sevgilim gidip yakışıklı adamlarla tanışsa benim de hoşuma gitmez, o yüzden ben de yapmıyorum. Ama genel olarak sevgililik müessesesine fazla değer veriyoruz belki de, onu sorgulamaya çalışıyorum şu an. 'Acaba doğrusu ne olmalı' şeklinde.

 
Evlilik dediğin şey bir imza alt tarafı. Birini seviyorsan başka alternatifler aramazsın. Bu durumda ilişkini gözden geçirmelisin belki de. "Evli değilsin ki" çok saçma bir bahane. Evlenince daha mı çok seviyorsun da evlenene kadar her şey mübah diyorsun?


  • aspryn  (06.08.12 19:52:17) 
bence ayıp. diyelim ki daha iyi binopsiyon çıktı o kız... ee sonra? terk edeceksin yani öyle mi? işte burda etik değil... duygusal bir davranışmış seninki. arkadaşın biraz olaya araba alir gibi yaklaşmış. ne demek ”daha iyisini bulursun belki” :) ben anlam veremedim. araba alırken yaparım ben bunu. böyle şeylerde olmaz "bence" tabi...


  • alikavazinmahmut  (06.08.12 19:55:53) 
sevgilin sana yapsa ve seni daha iyi birisi için terketse, bunun normal olduğunu düşündüğünü söylese senin tepkin ne olurdu?


  • lilyb  (06.08.12 19:56:17) 
çok enteresan ilişkiler çok enteresan kafa yapıları. filmlerden mi etkileniyorsunuz napıyorsunuz anlamıyorum ki...


  • juninho77  (06.08.12 19:57:56) 
@aspryn: Senin mantığına göre, bir aylık bir ilişkin varken, tam senin tarzın biri karşına çıksa bile, mevcut sevgilinle devam etmen gerekir. Halbuki ötekini tanısan belki de ruh ikizin çıkacak. Sonra git mevcut olanla evlen, kendine göre ortalama bir partnerle hayatını geçir; harcanmış bir hayat belki de.

@ali: Ayıp, evet, ama yine de sırf ayıp diye harcamış oluyorsun belki de hayatını bir anlamda. O zaman tipik amerikan filmlerindeki ayrılıklarda "You're not the one" gerekçesi geçerli değil mi?

@lilyb: Son birkaç cümlede bahsettim dediğinden.

@juninho: Az felsefe yapalım dedik.
  • long live rock n roll  (06.08.12 20:07:11) 
belki daha iyisi çıkar gibisinden bir tüccar mantığındaysan zaten sen sevgilini pek sevmiyorsun. bence bir gözden geçir ilişkini. olmayacak gibiyse kıza da eziyet etmeden ayrıl.

not: tam okumamıştım duyuruyu uzun geldi. baktım da sen tam bu düşüncede değilsin sanırım. sözlerim biraz ağır olmuş olabilir, kişisel alma.
  • esenbogan  (06.08.12 20:17:12 ~ 20:19:27) 
@esenbogan: Şu an sevgilim yok arkadaşım. İlk cümlede soruyu sorma niyetimi açık ettiğimi düşünmüştüm.


  • long live rock n roll  (06.08.12 20:20:12) 
aspryn ne dediyse altına imzamı çakıyorum. ne düşündüğünü bilmiyorum ama o arkadaş gibiler evliliği bir "zorlayıcı güç" olarak algılıyor bu yüzden de ya aldatıyor ya da mutsuz oluyor. evliyken "daha iyi bir opsiyon" buldun diyelim. ne yapacaksın boşayıp ona mı geçeceksin ? pezevenklik yapmanın lüzumu yok seviyorsan en iyi opsiyon sevgilindir. "bi sevgili bulalım be abi" modunda takılıyorsan bi sikim olmaz zaten senden de o ilişkiden de.


  • zaraeta  (06.08.12 20:24:16) 
sevgiliye "daha iyisini bulana kadar en iyisi bu." diye bakmak gibi bu sorduğun. doğrusu, sevgilin varken ya daha iyisi varsa da ben bulamadıysam psikolojisi iyi değil.


  • uctupak  (06.08.12 20:37:45) 
"Ama genel olarak sevgililik müessesesine fazla değer veriyoruz belki de"

aslında sen, evlilik müessesine fazla değer veriyorsun. Birine olan sevgini, attığın imza çoğaltmaz ya da azaltmaz. Dolayısı ile o kadını seviyorsan şimdi de seversin, evlenince de seversin.

Şimdi sen bir ilişki yaşıyorsun, sadık olduğunu onu sevdiğini söylüyorsun. Bütün bunların yanında, o kadına değer veriyorsan, ona saygı duyuyorsan, bazı sözleri sarfetmeden önce, bazı düşüncelerini fiilen gerçekleştirmeden önce onun bu konuda ne düşüneceğini, kalbinin kırılıp kırılmayacağını ve vereceği tepkileri düşünmelisin.
Zorunda değilsin ama yapmalısın. Etik olan bu.

Başka alternatifler daha cazip geliyorsa, başkalarını istiyorsan o ilişkiyi bitirmeli ve o kadının kalbini kırmadan, vaktini çalmadan, saygısızlık yapmadan yoluna gitmelisin. Onun haberi yok diye kendini rahat hissetme. Bu düpedüz saygısızlık. Onun hayatındaki yerine, sana olan duygularına, sana ayırdığı zamana ve sana duyduğu güvene saygısızlık.

Onu yok saymak çok yanlış.
  • vakumlu  (06.08.12 20:48:53) 
sevgililik müessesesine bakış açına göre değişir. boş duracağıma iyi kötü anlaştığım biri olsun hiç değilse hayatımda diye düşünen insanlara göre normal. ama bir insanı seviyorken ve iyi anlaşıyorken arayışta olmak aklıma bile gelmeyen insanlara göre normal değil. tabi 2. gruptaki insanlar sevgilisi varken başkasını daha ilgi çekici bulup ayrılmak isteyebilir. ama bunu planlı programlı yapmak hoş değil bence.


  • merena  (06.08.12 20:51:28) 
bence bu da dahil her meselede karar verirken karşındakinin yerine koy kendini, bana yapılsa nasıl olurdu de, kendini yanıltmamış olursun.


  • nurigagarin  (06.08.12 21:15:22) 
yaptım. Büyük vicdan azabı çekiyor insan sonradan .


  • laduree  (06.08.12 21:15:41) 
"Daha iyi"ler bitmez ki canım senin "iyi" nitelemene göre. Gözleri bakışları iyi olana gidince başka bi tarafı daha iyi olandan etkilenirsin. Öyyle uzar gider bu. Sevgilinin yeterince "iyi" olmadığına inanıyorsan onu bıraktıktan sonra daha iyileri keşfetmeye çalışırsın. Zaten sevgilin varken ne kadar yakından tanıyabilirsin ki başkasını.


  • innatedesire  (06.08.12 21:16:55) 
aslinda iliskilerde dogru yanlis pek yok bu acidan onemli olan karsilikli bilgilendirme ve onam. yani sen kendin icin reva gordugun herseyi sevgilinin de yapmasini dogru buluyor ve destekliyorsan sorun yok.
davul dengi dengine caliyor yani. benzer hassasiyetleri olan insanlar birbirlerine durust olduklari surece yasayabilecekleri en duzgun iliskileri yasiyorlar. bakirenin bakirler evlenmesi de dogru, swinger ciftler de dogru. sapina kadar monogamist ciftler de dogru. herkes dogru insani bulunca iliski de dogru.
dolayisiyla bunun cevabini ancak sevgilin ve sen bilebilirsin cunku dogru sadece sizin kendi dogrunuzdur.
  • mavicorap  (07.08.12 00:55:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.