[]

psikologlar da terapiye ihtiyaç duyuyor mudur, müdür?

bunlar mutlu mesut insanlar mı? buhran yaşamazlar mı? yaşasalar da hemen atlatırlar mı?




 
alakası yok. ihtiyaç duyarlar elbette. psikolog'tan kastının klinik psikolog olduğunu varsayıyorum bu arada. psikologlar iyilik dağıtan, melek, hiç sorunu olmayan, buhran yaşamayan insanlar değillerdir. hem neden öyle olduklarını ya da öyle olmaları gerektiğini düşünüyorsun ki? metotları, yöntemleri, bilişsel ve zihinsel süreçleri, fizyolojik yapıları bilirler ve ona göre terapi yaparlar. belki diğer insanlara göre kendi sorunlarını daha iyi anlayabilirler ama bu her sorunla tek başlarına başa çıkabilecekleri anlamına gelmiyor. farklı bakış açılarına her insan kadar gerek duyarlar.

(bkz: klinik psikolog)
  • yule  (05.08.12 22:38:29) 
gittiklerini duyduğum bir kaç psikolog/psikiyatrist var.terzi kendi söküğünü dikemez misali gidiyorlar haliyle.


  • hayalleri olan cocuk  (05.08.12 22:44:14) 
babam bundan 2 3 yil once bir donem baska bir psikologa gitmisti,demek ki onlar da ihtiyac duyuyorlar.


  • fraise  (05.08.12 22:47:14) 
devamlı sıkıntılı insanlarla muhataplar ve devamlı onların sorunlarını dinliyorlar. hem onların sorunlarını bulup göstermek, hem de alternatif sunmak için kafa yoruyorlar. ayrıca polyanna gibi mutluluk taklidi yapmaları da gerekebiliyor.

en kötüsü yakınlarını kaybetmiş, tecavüze uğramış, uyuşturucu bağımlısı vs gibi gerçekten ağır hikayeleri olan insanlarla konuşuyorlar. bunlara da mutlu olun çiçek böcek diyemiyorlar, sıkıntılarının bir kısmını çekiyorlar üzerlerine.

işte bunların hepsinin üstüne onların da normal insanlar olduğu ve bizler gibi ufak tefek, bazen de büyük sorunları olduğunu eklersek mutlaka birileri ile konuşmaları gerekiyor. çoklukla başka psikologlara gidiyorlar belli periyotlarlar.
  • mea maxima culpa  (05.08.12 22:50:23) 
Amerika'da her terapist haftada bir gün başka bir terapiste gitmek zorunda. Yoksa lisansını kaybeder.

Ama psikenin işleyişini daha iyi bildikleri, ayırt edici ögelere karşı radarları daha açık olduğu, ruhsal sıkıntıları daha iyi tanıdıkları için daha kolay atlatmaları söz konusu olabilir.
  • joker hakki  (05.08.12 23:04:16) 
klinik psikologlar bir süre analize gidip divana yatıyorlar haftada 1 ya da 2 defa


  • hersheyss  (05.08.12 23:25:13) 
bu kadar travmayı dinlemekle nasıl başa çıkabiliyorsunuz diye sormuştum tanıştığım bir psikoloğa, travma vakalarıyla ilgileniyordu çünkü. travmaya şahit olmak, travmayı yaşayanın yanında olmak-zaman geçirmek veya böyle ayrıntılı dinlemek-bilmekte travmatize eder, ben de destek alıyorum dedi.


  • Phoebe  (06.08.12 12:58:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.