[]

Yağ yakan arabaya çare

aracım opel corsa b, 98 model, 150 bin km'de lpgli ve 4000 km'de fln bitiriyor yağını.. egzozdan cayır cayır duman çıkıyor. bu durumu durdurmak için çözümler nelerdir? bor power veya castrol magnatec motor yağlarının bir faydası olur mu?




 
yakıt istasyonlarında motor içerisinde onarım yapmak için yağ katkısı oluyor, 10 lira falan. ben denemiştim, bir nebze işe yaramıştı (hatta performansı da arttırmıştı sanırım biraz). denersen bir şey kaybetmezsin.

ve lakin motor yağ yakıyorsa sübaplar, segmanlar falan artık ömrünü doldurmaya başlamış olabilir. gerçi lpg'li araçların hepsi yağ yakar.

bu arada, bir öneri istersen: aracını en azından ayda bir defa sadece benzinle çalıştır; lpg, içeriğinde yağ bulunmayan bir yakıt olduğu için (evet, benzin'de az da olsa yağlı bir yakıttır) motorun zamanla zarar görmesine neden olur (normal yağlamaya rağmen). bu yüzden belli aralıklarla aracı benzin ile çalıştırmak motorun sağlığı için iyidir. pistonların içerisinde biriken oksitlenmeyi de temizlediği söylenir ayrıca.
  • the stallion  (05.08.12 18:07:39) 
aracın büyük ihtimal conta yakmış yani yağ ile su birbirine karışıyor.

çözüm ustaya gitmekte. ortalama 300 lira masraf çıkar en aZ
  • han20  (05.08.12 18:18:37) 
araç sıralı sistem olduğu için otomatikman benzinle çalışıyor zaten. katkının adını hatırlıyor musunuz?


  • fatihdr  (05.08.12 18:21:54) 
98 model bir corsadan beklenmeyecek bir durum. maalesef arabanızı kötü kullanmışsınız. sanayide bir ustaya gidip üst kapak contasına bir baktırın. bunun size maaliyeti 600 liradan fazlaya mal olabilir.


  • santiago nasar  (05.08.12 18:37:31) 
kışın bir lpg enjektör problemi yaşadım, pistonların ikisine resmen gaz gitmiyormuş. çok zorlandı o açıdan araba ama yaptırdım.. birde konuyla alakası var mı bilmem ama aracın antifirizini koyan şerefsiz nasıl koyduysa, bir gün buz gibi bir havada sabah çalıştırdım, 4-5 km sonra aracın hararet göstergesi dipte. aracı olduğu gibi bırakım çekiciyle sanayiye götürdüm, usta bi sıkıntı olmadığını söyledi. ben ordan da kıllanıyorum


  • fatihdr  (05.08.12 22:12:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.