[]

yurtdisindan telefon getirmedeki son durum

merhaba, bu konudaki yönetmelik degisti diye biliyorum. bir arkadasim benden yurtdisindan dönerken telefon getirmemi rica etti. yanilmiyorsam artik 100 lira gibi bir sey ödeniyor, pasaporta kaydediliyor vs. fakat ben yanilmiyorsam yaklasik bir 1 sene önce zaten bir telefon kaydettirmistim pasaportuma. nedir simdi dikkat edilmesi gereken seyler? assagida aklima takilan bir iki soru mesela:

1. telefonu ben getirdigim icin, ben mi kaydettirmek zorundayim? bavulumda getirsem ve hic bir sey yapmadan, yani kayit ettirmeden, 100 lira vermeden vs., direk arkadasa versem, o kendi halledebilir mi bu isleri sonra bensiz?

2. hala her kayit sonrasi 2 sene bekleme muhabbeti var mi?

bunlar disinda bilinmesi dikkat edilmesi gereken sey varsa da hatirlatabilirseniz sevinirim. iyi haftasonlari.

 
kafam karisti birinci sorunun cevabinda, gerci soruyu ben bi garip sormusum. hangi kisim icin evet? ben mi kaydettirmek zorundayim telefonu kendi pasaportuma? yoksa kendisine telefonu verip, elimi etegimi cekebilir miyim bütün bürokrasiden?


  • raizti  (04.08.12 14:38:01) 
Herhangi biri kaydettirebilir ama yurtdışına çıkıp girmiş olmalı ve herhangi bi cihazı kaybettirmiş olmamalı. Süre 2 yıl. Aynen öle ver telefonu, bırak karışma.


  • nymphe  (04.08.12 14:40:51) 
anladim, yani eski sisteme göre degisen tek sey 100 liralik artik oldu, öyle mi?


  • raizti  (04.08.12 14:45:07) 
İki ay önce iPad getirttim yoktu, şimdi nasıldır haberim yok. Bı operatör un merkezine sorun, bilirler.


  • nymphe  (04.08.12 15:04:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.