[]

yolculuk sorusu

pazar gecesi uçakla s.petersburg'a gidiyorum, çarşambaya kadar oradayım, çarşamba akşamı trenle moskova, cuma akşamına kadar oradayım, sonra cuma akşamı uçakla dönüş.

Sorularım var, başlıyorum

1-) cebime bu 5 günlük süre için 400 tl karşılığı ruble alayım diyorum. Kredi kartım da var. Genelde yemek ve ulaşım için kullanılacak bu para. Yeter mi yoksa daha fazla mı çekmek gerek?

2-) uçak biletlerim hazır, tren biletim hazır, otel rezervasyonları hazır, gidip lokum alacam şimdi 2-3 kilo, bavul da hazırlayacam. Başka eksik bir şey olabilir mi?

3-) lokum alayım dedim, belki 2-3 paket de elma çayı alırım. Bunun dışında bireysel olarak değil de, toplu olarak alınabilecek aklınıza gelen hediye var mıdır? Birine nazarlık alsam öbürü gık mık eder diye güvenemedim, gideceğim yer 200 300 kişilik bir iş yeri.

edit

4-) maltepe tarafından atatürk hava alanına nasıl gitsem? Taksiyle.com dan baktım taksi 80 lira falan tutuyor. Masrafı şirket karşılayacak ama çok da bokunu çıkarmayayım diyorum. Özel shuttle hizmetleri falan var ya şu bankaların, onlar 50 lira gibi bir rakama götürüyor. Onlara soracam eğer fiş falan verebiliyor mu diye. Arkadaş atla deniz otobüsüne bostancıdan oradan bakırköye geç oradan taksi dedi ama bu da fatura edemeyeecm maliyetler içerecek.

 
1) yanına dolar al. 100 lük olsun orda havaalanı içinde olmayan ve haftaiçi bir günde bozdurursan daha kara geçersin. böylece 400 tl karşılığı ruble yeter mi yetmez mi soruna cevap oluyor. 3 günde her ihtimale karşın yanında 500 usd bulunsun. şirket arkandaysa 300 usd de yeter. hepsini harcamayacaksın korkma. 100 100 bozdurur harcarsın.
2) hediye kısmını bilemeyeceğim. ben hiç götürmem misal.
3) 2 ile aynı madde.
4) yenisahraya kadar taksiyle gel, oradan havataşın otobüsleri kalkıyor. en makul böyle gidersin hem de her türlü masraf yazabileceğin fişin olur elinde. şirket de bişi diyemez.
bonus: öyle deniz otobüsü falan da kullancaksan 5i bir yerde olan biletler satılıyor. onlar kullandıktan sonra atılan şeyler. onları atma şirkete masraf olarak göster. bu da bir yoldur.
  • ozdek  (04.08.12 13:12:22 ~ 13:16:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.