[]

Kars'ta nereleri görmeli ve neler yapmalı...

Bu hafta içi, Kars'a gideceğim. Tabii ki fotoğraf makinam da yanımda olacak.

* Orada, nerelere mutlaka gidip görmeli?
* Orada, neler yapmalı? (neyi yapmadan dönsem, beni geldiğimde döverdiniz?)
* Orada, neler yapmamalı? (özellikle sıcaklık açısından soruyorum)

Tecrübeyle sabit, her türlü öneri ve görüşleri ciddiyetle dinleyeceğim; döktürebilirsiniz.

 
kars'ta ani harabeleri dı$ında görecek pek fazla bir $ey yok. ama ani'ye gitmeden dönmeyin derim. ha bu mevsimde pek turist olmadığı/açık alanda olduğu için çevre buz gibi olabilir. hava $artlarını göz önüne alın. ama hava iyiyse kars'ta yapılacak en iyi $ey. taksiyle ula$ım 40-50 ytl idi. bir de dolmuş ayarlayan bir adam vardı.

taş köprü ve kars kalesi var ama bunlarda da pek bir numara yok. zaten küçük bir $ehir. peynir çe$itleri tadılabilir.

not: şimdi notlarıma baktım. adamın adı Celil Ersözoğlu- 0532 226 39 66 eğer 1 senede değişmediyse numrası :)
  • sleepy99  (02.11.08 21:05:09 ~ 21:05:53) 
Anı harabeleri ve Kale. Bir de çarşıda gezebilirsin. Park var yeni yapılmış ora da olur.

Biraz kısırdır bu konuda Kars maalesef.
  • ataturkiye  (02.11.08 21:40:15) 
Sarıkamışı gör, kar varsa kay. Bir de kaz ve oltu kebabı ye.


  • sui  (02.11.08 21:43:50) 
fotoğraf makinen yanında olacaksa:

ani harabelerini gezerken, etrafta güvenlikçi yoksa, ve biraz da fiziğine güveniyorsan :P manuçehr camiinin minaresine çıkmayı dene. bazı basamaklar eksik ve içersi hayli tozlu, ayağın kolaylıkla kayabilir. ayrıca bazı alanlar zifiri karanlık kalıyor, yanında götüreceğin küçük bir fener işini kolaylaştıracaktır. rüzgar estiği vakit en tepede dengeni sağlaman zorlaşabilir. dikkatli ol

minare üzerindeki pencereler, etraftaki kiliseleri içine alan muhteşem kadrajlar sunuyor. tepesindeki manzara ise anlatılmaz... mümkünse hem geniş hem de dar açılı iki lensin olsun yanında.

ani'nin her yerini adam akıllı gezicem dersen temiz bi 3 saatini alır.

şehir merkezine gelicek olursak, benim gibi müzesever biriysen kars müzesi hoşuna gidecektir, farklı tarihi dönemlerden bir sürü eser mevcut. müzenin yanıbaşında kazım karabekir'e ruslar tarafından hediye edilen vagon bulunuyor.

yapı fotoğrafı seviyorsan, şehir merkezinde rus mimarisinin güzel örneklerini bulabilirsin. türk mimarisi tarafından istila edilmemiş sokaklar, mahalleler hala mevcut. merkeze yakın bi tepede rusların zamanında karargah ya da valilik binası olarak kullandıkları güzel bir bina var.

sarıkamışa gitme şansın varsa, orada da çok güzel taş binalar görüntüleyebilirsin.
  • makineci  (02.11.08 22:10:19) 
eğer filmdeki şehri yanlış hatırlamıyorsam iklimler i seyret gitmeden önce


  • gene mi gene  (02.11.08 22:34:30) 
Kağızman tabiki, oraya git. git git.


  • radikalherif  (02.11.08 23:13:24) 
kars müzesi geçen sene tadilattaydı o yüzden gezemedik. şimdiye açılmı$ olabilir.


  • sleepy99  (03.11.08 08:10:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.