[]

Computer Science-Computer Engineering Farkı

Selamlar herkese. Başlıkta belirtilen bölümler arasındaki fark tam olarak nedir bilgisi olan var mı? ders programlarına bakıyorum bizdeki bilgisayar mühendisliği bunların ikisinin karması gibi sanki. hem eğitim sırasında alınan dersler açısından hem de sonrası için farklar neler?




 
aramaya inanmak lazımmış ama yine de fazla bilginin zararı çıkmaz.

www.eksisozluk.com
  • perpendik  (04.08.12 00:32:11) 
Türk üniversiteleri için bir farkı yoktur. Amerika için tabii ki var :)


  • hatali sifre  (04.08.12 00:36:33) 
bir bilgisayar müh olarak hatalı şifre +1


  • lehim ve havya ile mikrocip yapan adam  (04.08.12 00:52:18) 
amerika için farklar nedir ki?


  • perpendik  (04.08.12 00:57:15) 
mühendislik değil de genel bir bilim olarak bakıyor adamlar. işte fark budur!


  • ermanen  (04.08.12 01:12:35) 
asiri genel bir sekilde aciklamak gerekirse birinde program dizayni nasil yapilir, verimli bir algoritma nasil tasarlanir onu ogrenirsin (muhendislik), digerinde biraz daha isin bilimini ogrenirsin.

ama turkiye'de hepsi muhendisliktir, dogrudur. bilkent'teki bolumun ingilizce adi cs iken turkce adi bilgisayar muhendisligidir mesela :)
  • tom riddle  (04.08.12 01:44:34) 
salt computer science yok disardaki okullarda cogunda major minor yapma olaylari var bizimki gibi degiller pek karsilastirmak hic dogru olmaz genelde adamlarda core dersler var mesela engineeringe gidersen devre sinyal dijital alman mecburi cs e gidersen automata algoritma veriyapisi alman mecburi gibi digerlerini sen seciyorsun ayrica abd de bolum secme diye birsey yok canin istemezse cs e girip tarihci olarak cikarsin. genelde su dersler mecburi denir gerisini sen olusturursun bu konuda hocalar yardimci olur iste derler su dersi simdi al sunu sonra ben sunu almayani istemem gibi vs. ayrica cogu ogrenci hocalarin yaninda calisip tecrube kazanir daha 2. siniftan ortami koklar fikri olusur yani salt bilgi olusumu ders almakla olmuyor.

bizim sistem ise askeri sistemden ve medrese kulturunden gelir esneklik yoktur disiplin esastir ezber ve belletme bilgi yuklemesi defter ve hoca yalama vardir yok secmelisi vardir inkilap tarihi okumak mecburidir ogrenciye bir donemde 6 ders kitleyip beynini ezberle sikip atar. zaten biraz arastirma yapmaya kalkarsan cok gectir 4. sinifta biirme tezi denen ucubeyle ugrasirken birseyler ogrenmeye calisirsin ama aslinda farkedersin ki iyi birsey icin abd li ogrenciler gibi bu ise 2. sinifta fln baslamak lazimmis ucundan tabi bunu kimse soylemez. ayrica zaten hocalarin pek ilgilenmez birseyler yapsin gecsin basima bela olmasin derler falan. oyuzden bizde yuksek sonra doktora yapilirken abd de ogrenciler direk doktoraya baslar.

abd de bir ogrenci lisansta kaliteli is yaparken bizim yuksek lisansta bile bu cok zordur cunku biz ezberi bir turlu kesemeyiz. doktorada bile yeterlilik denen seyde tonla ezber yaptirilir abd ise genelde konuyla ilgili makalelerden falan soru sorulur. adamlarin sistemi her yonuyle ogrenciye insiyatif verme ve kendisini kesfetmesine dayali ogrenmeyi ogretiyorken bizim sistem baskici ve ezmeye yoneliktir.

o yuzden turkiyedeki cs ile abd deki cs veya ceng ayni sey degildir burda ezberlersin sadece orada ise bilgilerini kullanmayi ve muhendislik yapmayi ogrenirsin karsilastirma kesinlikle yanlis. burada sabanci koc gibi okullar yavas yavas o sisteme benzetiyorlar egitimi ama hala farklar var bunun cozumu butun bolumlerin kapatilip tek bir elektrik bilgisayar fakultesi kurulmasi ve o sisteme gecmekle olur bizde bolunme cok fazla bolumler arasi isbirligi yok denecek seviyede adamin birinin yuz yil once yazdigi programi izliyorsun.

abd de cs veya ceng bolumu yoktur elektrik ve bilgisayar bolumu vardir ayrica cogu okul minor mecburiyeti koyar mesela 2. bir alandanda temel duzeyde bilgi alirsin mat cs mat bioloji gibi veya ceng cs gibi biri major digeri minordur

IMKANI OLAN BU ULKEDE KESINLIKLE OKUMASIN BUNLAR UNIVERSITEDEN BASKA HERSEYE BENZERLER
  • iplikci  (04.08.12 11:01:42 ~ 11:07:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.