[]

Öğrenci Affı basitçe nedir?

Burada farklı farklı sorulmuş:
getir.net
O sorularda yönlendirilen www.ogrenciaffi.org adresi ise çok karışık.
ilgili kanun şurada:
rega.basbakanlik.gov.tr
Hatta bizim okulun duyurusu da şurada:
docs.google.com

Benim merak ettiğim; bu aftan faydalanınca okulun normal öğrencisi mi olunuyor? Yani derslere, arasınavlara, finallere giren öğrenci mi olunuyor? Yoksa bu af ile kalan derslerden geçebilmek için sınav hakkı mı veriliyor?

Not: Verdiğim resmî gazete linkinde sınav hakkından bahsediyor ama çok uzun ve karışık geldi. Kısa yanıtını aramaktayım.

 
ilginçtir ki öğrenciaffi.org sitesini her gün okuyorum ve senin sorduğun soru ile kaç kere karşılaştım. niye böyle bir karışıklık yaşıyorsunuz onu da anlamıyorum. o sitede defalarca açıkladım, tekrar açıklayacağım.

herkesin okuldan ayrılma veya atılma nedenleri farklı. bir kısım herhangi bir sebepten dolayı öylesine bırakmış durumda. yani her hangi bir sınıfa kaydını yaptırmış, sonra bırakmış. veya yazın bırakmış. sınavlara filan girmemiş.

ikinci kısım ise okullarının ders geçme yönetmeliklerinde bazı koşulları yerine getiremedikleri için ör. not ortalaması, örneğin alt sınıftan kalan dersleri verememeleri gibi sorunlardan okuldan atılmış durumdalar.

af ile dönünce elbette ki herkese aynı muamele yapılmayacak. ne yapılacak? okuldan ayrılma veya atılma sebebin ne ise ona göre uygulama yapılacak.

uygulamalara geçersek kendiliğinden normal bir şekilde ayrılmış, derslerden kalma durumu olmayan öğrenciler direkt ve normal olarak sınıflarına gidip derslerine başlayabilecekler. (ancak bu okulların uygulamalarına göre 2. dönem olabilir. çünkü birçok okul 2 ay başvuru süresi geçsin de öyle bir değerlendirme yapıp açıklama yapalım diyor.)

birkaç dersten kalıp da okuldan atılanlar için ise bu dersleri vererek normal sınıflarına dönebilmeleri için bir "intibak" süresi veriliyor. kaldıkları derslerden geçebilmeleri için her ders için 4 sınav hakkı tanınıyor. ancak bu dersleri verdikten sonra okulda derslere girebilecekler.

bu olay bu kadar basit. uzun ve karmaşık değil.

neden karıştırılıyor onu hiç anlamıyorum.

artı kanunlar basit ve kısa olur. o kanunun uygulanması daha sonra ilgili bakanlık veya kuruluşların hazırladığı yönetmeliklere göre olur. ayrıntılı uygulama ve açıklamalar uygulamayı yapacak kuruluşların yönetmeliklerinde olur. kanun çok kısa açıklama yok demek abesle iştigal sevgili arkadaşlar.

okullar başvuruları aldıktan sonra senatolarını toplayacaklar ve başvuran öğrencilere göre nasıl uygulama yapacaklarına dair yönetmelik ve kurallar hazırlayacaklar.

bu her zaman böyle, okulların sınıf geçme yönetmelikleri, tez hazırlama yönetmelikleri vs o okula özeldir. kanunla belirlenen maddelerdeki hususlar çerçevesinden okullan yönetmelik hazırlar. bazı okullarda sınıfta kalmak varken, bazı okullarda dersten kalmak vardır. falan filan.
  • mea maxima culpa  (02.11.08 19:22:18 ~ 19:25:44) 
Öncelikle çok teşekkürler...
Ancak savımın halen arkasındayım, zira dediğim gibi karışık bir site değilse neden benim sorduğum soru ile defalarca karşılaşılsın ki? Bence af hakkında ilk akla gelen soru bu olacaktır, o zaman sizin verdiğiniz gibi bir açıklamanın anasayfada kolayca farkedilecek ya da ulaşılabilecek bir yerde olması gerekmez miydi? Naçizane fikrimdir...

  • late viper  (02.11.08 22:46:57 ~ 22:51:37) 
valla ordaki arkadaşlar kendi çabaları ile biraraya gelmiş, siteyi kurmuş, meclise defalarca gidip milletvekili ve bakanlarla görüşüp af sürecini epey hızlandırıp kapsamı genişletmiş insanlar.

bunun için para almıyorlar. ellerinden geleni yapıyorlar. o yüzden öyle olmalıydı, böyle olmalıydı gibi laflar anlamsız. istersen onlara yaz siteye ekleme yapsınlar.

forum alanında da herkes birbirine yardım ediyor. oraya yazıp sorabilirsin. önceki aflardan yararlanan tecrübeli insanlar var.
  • mea maxima culpa  (02.11.08 23:30:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.