[]

sıfır dairede, doğalgaz açılsın diye sayacı kiracı alıyor da;

bu sayacın parasını ev sahibinin ödemesi gerekmiyor mu?

sıfır daireye taşındığımız için doğalgazı üstüme alırken sayacın 356 tl'lik ücretini faturayla gelecek şekilde dört taksite bölmüşlerdi.

ilk (taksit) fatura (hala) gönderilmediği için (araştırmalar sonucu öğrenerek) gecikmeli olarak ödedim. şimdi ikinci (taksit) fatura da gelmiş.

şimdi bu konu ev sahibine nasıl bir üslupla söylenmeli?

onun ödeyip ödemeyeceğini sormak şeklinde mi?
yoksa direk kiradan kesileceğini söylemek şeklinde mi?

ev sahibinin "hayır onu ben ödemeyeceğim" deme ihtimali daha doğrusu hakkı var mı?

 
ona reddedemeyeceği bir teklif yap.


  • snatch  (03.08.12 14:39:54) 
sayaç demirbaş olduğu için sayaç parasını ev sahibi ödeyecektir. ya da evden çıkarken gider sayacı da iade eder ve parasını alırsınız.
ama güvence bedeliyle karıştırmayın. güvence bedeli tamamen size aittir.
bir de ev sahibiniz çamura yatmayacak diye bir durum yok. igdaşı arayıp, sözleşme sonunda sayacı da geri alıyor musunuz diye sorarsanız gereken cevabı almış olacaksınız. önce igdaşa sormakta fayda var kısaca. sayaç bir kere takılınca iade almama gibi bir durumları varsa ev sahibinin ödemesi lazım.
  • ozdek  (03.08.12 14:41:09) 
sayacın ücreti olduğuna emin misin? doğalgaz depozitosu değil di mi? çünkü hemen hemen aynı rakamlardan bahsetmişsin.

Ama dediğin gibi bir durum varsa telefonda kiradan keseceğini direkt söyleyebilirsin. çünkü evden çıkarken sen sayacı alıp gitmeyeceksin.
  • amuzende  (03.08.12 14:41:37) 
Sayaç ücreti değil o depozito, çıkarken alırsın.


  • bilan  (03.08.12 14:46:23) 
@ozdek, @amuzende,

şimdi kafam karıştı. sayaç bedeli (var mıydı) ile güvence bedeli ayrı şeyler miydi bilemedim. bir 356 tl ve dört taksitten eminim de, onun tam adı neydi, fazladan bir şey var mıydı onu hatırlayamadım. en iyisi o noktayı bir netleştireyim diyerek igdaş'ı aradım şimdi.

taksitlendirilen 356 tl'lik tutar "güvence bedeli" olarak alınan tutarmış. dolayısıyla aboneliği sona erdirdiğimde güncellenerek bana geri ödenecekmiş. sayaç bedeli yok.

işyerinde konuşulurken kafamı karıştırdılar, sorayım dedim. neyse ki karışıklık düzelmiş oldu. cevaplara teşekkürler.

@bilan,
evet öyleymiş, netleştirdi igdaş.
  • holy diver  (03.08.12 14:52:56 ~ 14:53:56) 
sayaç denilen şey kapıda duran kutu. hani üstünde ne kadar kullandığını falan yazıyor. sen doğalgaz için depozito ödemişsin. doğalgazı kapattıracağın zaman o parayı faiziyle birlikte hesabına yatıracaklar. rahat ol.


  • leni 09  (03.08.12 15:01:57) 
456 tl depozito,sayaç bedeli değil,sayac zaten takılı değil mydi? adam gelip naptı ilk açtırdıgınızda? ben de yeni açtırdım depozito 456 ya da 457 tl,2 ye bölmüşler benim de.


  • sewii  (03.08.12 15:03:57) 
@sewii,

sıfır daire olduğu için sayaçlar takılı değil, kiracı üzerine almak için başvurduğunda sayacı da veriyorlar. sonra da takmaya ve gazı açmaya geliyorlar.

bana başvuru sırasında dörde bölündüğünü söylediler ve öyle de olmuş.
  • holy diver  (03.08.12 20:32:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.