[]

samsung phone software update

sevgili dostlar samsung f210 ile ilgili yazılım sorunlarımı samsung f210 başlığındaki ikinci entry'de ve #31862 no'lu duyuruda belirtmiştim. şimdi bu adamlar başlıkta gördüğünüz isimda bir yazılım hazırlamış ve pcstudio'ya entegre etmişler ama 1200 kez filan denememe rağmen "telefonunuz pc'ye bağlı değil" uyarısı ile karşılaşıyorum. yazılımın f210 destekleyip desteklmediğini öğrenemediğim için hatalı ya da eksik bir şey mi yapıyorum bilemiyorum.

programın kullanımı çok basit ve şurada anlatılmış:
uk.samsungmobile.com

şimdi bu yazılım bizim telefonu destekler mi?
desteklerse ne yapmalı?

not: intel chipsetli anakarta sahip bir laptopla uğraşıyorum. sorun onda olabilir mi? pc'ya pc studio kurmaya üşeniyorum.

 
ben de d600'ü pc studio'ya göstermek için akla karayı seçmiştim. Bağlı değil diyordu ısrarla. Nasıl hallettim tam hatırlamıyorum ama söyleyeceklerimi bir deneyin.

-USB kablosunu takmadan önce telefon ayarlarından bağlantı türünü değiştirin (modemse depolama aygıtı yapın. ya da tam tersi)
-Kabloyu taktıktan sonra cd den uygun driver ı manuel olarak göstererek kurun. cd deki farklı driverları deneyin.
-Pc studio programında port ayarlarına dikkat edin. Gerekirse com portunu da manuel ayarlayın.
  • neronas  (02.11.08 14:42:31) 
@neronas: cevap için teşekkür ederim ancak benim sorunum telefonu pc studio'ya göstermek değil.pc studio üzerinden her türlü işlemi yapabiliyorum. yalnız bu yeni update programı ile software (firmware) update yapmaya çalıştığımda "telefon bağlı değil" uyarısı alıyorum. daha da açık olmam gerekirse programın update ekranını açtığımda telefonun ışığı yanıyor "pc'ye bağlı" yazıyor ekranda, sanki bağlantıyı kendiliğinden kesiip yeniden bağlanmış gibi. çünkü daha önceden zaten bağlı oluyor. sonradan programın dört adımlı bir işlem yapması lazım, ilk adım telefonda hazırda bulunan firmware'in no'sunu filan tespit etmek ama daha bunu yapamadan "bağlı değil" uyarsını dayıyor. diğer adımların neler olduğunu göremedim haliyle.


  • tannhauser  (02.11.08 14:50:42) 
kendi soruma kendim cevap vereyim bari de öksüz kalmasın. şu anda benim f210'u desteklememekle beraber ben umutluyum. desteklene henüz 4 model var, ama artacak sanırım. şuradan desteklenen modeller görülebilir:
uk.samsungmobile.com

  • tannhauser  (08.11.08 16:10:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.