[]

lcd ve led tv

alırken nelere dikkat etmek lazım? hangi özellikler ne avantaj sağlıyor? yeni teknolojiden bihaber olduğumdan nasıl bir araştırma yapacağımı bilmiyorum.




 
samsung al. dikkat etmen gereken şeylere onlar dikkat etmiş. çok teknik bilgi istiyorsan 200 hz 400 hz ekran yenileme hızlarıdır. hareketli görüntülerde kendini belli eder. smart diyorsa internete bağlanıyordur.


  • dedi kalabaligin icinden bir ses  (03.08.12 13:58:13 ~ 14:00:00) 
led tv'ler de lcd tv'dir esasında. sadece likit kristal teknolojisinin haricinde light-emitting diyot panel barındırır ve bu panel televizyonda büyük oranda bir incelik sağlar. yani sıradan lcd tv'ler, led lcd tv'lerin (kısa olsun diye bundan sonra sadece led tv yazacağım tıpkı teknoloji sektörünün yaptığı gibi) yanında çok kalın kalır. led tv'lerin inceliği ayrıca bir şıklık katar, daha az yer kaplar. bunlar görünüm açısından farklarıydı led'lerin.

teknolojik açıdan farkları ise apayrı. led tv'ler lcd tv'lere kıyasla çok daha az enerjiyle çok daha verimli çalışabilmektedirler. bu sayede farz-ı misal 10 saat lcd tv izlersen, 10 saat led tv izlediğinden çok daha fazla elektrik harcamış olursun. yani led tv'ler enerji tasarrufu sağlar. bunun yanı sıra led tv'ler renk canlılığı ve kontrastı konusunda lcd tv'lerden çok daha kaliteli. ayrıca büyük ekranlar söz konusu olduğunda lcd'nin verimi (görüntü kalitesi) düşerken led'lerde ise durum tam tersi. büyük ekranlara çıktıkça görüntü, kalitesini koruyor.
  • deckard  (03.08.12 14:50:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.