[]

doktorlar kan testinde hep sorun çıkarıyor

benim check up yaptırma hakkım yok mu neden kan testi istediğim zaman "şikayetini söyle ben gereken testi yaparım" diyorlar. belki bende kolesterol var onun şikayeti nedir ne bileyim ben. hayret bişey ya




 
aıle hekimine gidip genel durumun hakkında bilgi edinmek istediğin için tam bir kan taraması iste.


  • kedili madam  (03.08.12 10:05:13) 
bahsettiğim kkişi aile hekimim zaten
senin bir şeyin yok diyip yolladı beni oçe

  • neira  (03.08.12 10:17:39) 
senin açından bakınca haklı gibisin. ama şöyle bir şey var, üniversite hastanelerinde bir hastaya belli bir süre içinde belli tutarda test yapılabiliyor. atıyorum sen ortada belli bi neden yokken kan testi yaptırdın, 1-2 hafta sonra da bariz bi şikayetle doktora gittin ve bazı tetkiklerin yapılması gerekiyor. o tetkikleri o doktor yapamayacak ve seni devlet hastanesine ya da özel hastaneye göndermek zorunda kalacak. o yüzden de gerekli olmayan tetkikleri yapmak istemiyordur.
ama eğer devlet hastanesi ise gittiğin yer ya da sağlık ocağı filansa orda da doktor "her isteyene kan testi yaparsak ohoo" diye düşünüyor olabilir biraz da haklı olarak. belli bir şikayetin ya da takip edilmesi gereken bir durumun yoksa hastaların çok fazla olmadığı, doktorların günde 1500 hastaya bakmadığı bir yerlerde anca yaptırabilirsin o testi. kedili madam doğru demiş, aile hekimi yapar.

  • minguinho  (03.08.12 10:20:14) 
@mingu, adama bende hipotiroidi var ve 1 senedir kontrol ettirmedim, spor hocam öğrenmemi istedi çabuk tansiyonumun düştüğünü söyledi dedim. evet aynen bu şekilde dedim ve adam da bana bir şeyin yok sanin hadi kış kış yaptı.
belki bende vitamin eksikliği var bunu hastalanmadan öğrenmem mümkün olmayacak mı yani?
özele de yaptırmaya kalksam 100 lira tutacak ne gerek var devlet yeterince sömürüyo bizi
  • neira  (03.08.12 10:37:05) 
O aile hekimi tripliymiş bence. Benimki benim aklıma gelmeyen tahlilleri bile olsun bi bakalım diye yaptırmıştı.


  • saatgeceninonikisi  (03.08.12 12:02:33) 
hekim degisikligi hakkiniz varsa, bir bakin arastirin o zaman derim ben..

3-4 ay önce ben de, hadi gelmisken bir baktirayim; nasolsa beles diyerek istemistim genel kan testi; lönk diye yaptilar valla.
  • natnan  (03.08.12 12:12:42) 
evime en yakın hekimlik burasıydı ztn yeni almıştım :/
ama bugün de polikliniğe gittim kan şekerime baktırmak için adam yine azarladım beni bana rahatsızlığını söyleyeceksin öyle kafana göre test isteyemezsin die

  • neira  (03.08.12 12:36:54) 
parayi bastirirsan hakkin tabii ki var. ama aile hekimini de, senin istedigin tetkiklerin yapilmasi icin gerekli bir katip durumuna dusurme.

makul ve mantikli bir arka plan ile onlari yonlendirmeye calis. doktorun, "bosuna mi okuduk lan biz o kadar sene? hasta mi bilecek ben mi bilecem, ne tetkik istenecegini?" psikolojisine girmesin.

bu sekilde dusunuyorsa da, yapabilecegin fazla bir sey yok. yazmak istemiyorsa, yazmaz.

aslinda gereksiz yere yapilan testler sonucu milyonlarca dolar doviz havaya gidiyor. o testlerin hepsi ithal. bu konuda da hassasiyetleri ya da saglik bakanligindan almis olduklari talimatlar olabilir.
  • compadrito  (03.08.12 12:50:02 ~ 12:50:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.