[]

Osnmanlılarda niye hareme hiç Türk kadın alınmıyormuş?

Yani niye padişah anaları,karıları filan hep yabancı?




 
akıllı adamlarmış. kaynana derdi kız tarafı derdi yok.


  • lazpalle  (03.08.12 08:22:17) 
alınıyordu. padişah anaları ve karıları hep yabancı değil.

tr.wikipedia.org
  • ermanen  (03.08.12 08:32:52) 
kanuniden sonra padişah anneleri daha çok yabancı uyruklu olmaya başladı. ama bundan önce de tüm dünyada mevcut bir gelenek vardı. bir barış yapılacağı zaman akrabalık olsun ve barış sürsün diye kız alışverişi olurdu. yani padişahın haremine diğer kralın kızı girerdi. paketi açılmadan iade olmuş nice güzellere yazık edilmiştir. peh peh peh.


  • zenlaid  (03.08.12 08:38:03) 
sanırım ilk 2 padişah hariç diğerlerinin anneleri hep yabancı senin de söylediğin gibi. bunun da nedenlerininden biri sanırım bu cariyelik meselesi. islamda sonuçta 4 eşe izin var ancak eşler müslüman değilse köle-cariye oldukları için herhangi bir sınırlama yok.


  • euteamo  (03.08.12 09:47:48) 
müslüman kadınla nikahsz halvet günahtır. yani müslüman kadınla birlikte olabilmek için imam nikahı kıymak zorundasın. padişah da cariyelerine nikah kıymaz. o yüzden müslüman kadınların cariye olması günahtır. gibi bişeyler okumuştum.


  • halanne  (03.08.12 10:03:33) 
hiç alınmamıştır diye kesin bir yorum yapamam ancak hareme alınan kadın özellikle gözde olacaksa Türk olmamasına özen gösterildiği açık. Bunun sebebi de şöyle açıklanıyor bazı kaynaklar tarafından: Osmanlı Beyliği kurulurken malum Anadolu Türk Beyliklerinden müteşekkildi. Sürekli birbirleriyle mücadele halindeydiler. Osmanlı'yı imparatorluk haline getiren de; ileride başka güçlü bir Türk beyliği, devleti çıkmasını önleyecek şekilde Türk soylu ailelerin iltifata tabii tutulmamalarıydı. Ne saraya kız alındı ne de Türk soylu ailelere bir ayrıcalık tanındı. Belli bir bölgede güç kollayanlar da sürüldüler. Detaylarını bilemem ama Karadenizde Tuzcuoğulları Balkanlar'a sürülmüştür mesela.


  • wenge  (03.08.12 16:28:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.