[]

Spor ile zayıflama, yağ yakımı ve nabız

Sevgili sporseverler, sporun dostları ve romalılar!

Dün aynı sordum ama geç vakitte olduğu için herhalde yanıt alamadım. Modaratörlerin izniyle bir kez daha sormak istiyorum.

www.eksiduyuru.com

Zayıflamak, kilo vermek, fit olmak istiyorum. Yaklaşık 1,5 aydır kendimce bir egzersiz programı uyguluyorum. Diyet olayına giremediğim için ancak 2 kilo verdim, o da zaten ilk başlarda verilen vücüttaki fazla sulardır muhtemelen. Daha önce spor filan yapmışlığım yok, ham bir vücuda sahibim, bu nedenle fazla yoğun bir program değil.

Program şöyle:

- 7-8 dk. ısınma (açma-germe hareketleri vs.)
- 2,5 km yürüyüş (ortalama tempoda, 120 adım/dk, 6 km/h hız)
- 3 x [1 km koşu (10 km/h hız) + 350 m yürüyüş]

Ardından 20 mekik, 4 setten 15 kez ağırlık kaldırma.

Fakat şimdi Ramazan dolayısla yürüyüş/koşu kısmını değiştirdim. İftar geç vakitte olduğu için yemekten sonra en geç 30 dk. sonra programa başlayabiliyorum, daha geç gidersem eve geceyarısından sonra varabilirim.

O yüzden sindirim tamamlanmadığı için ısınma sonrası 5 km yürüyüş, 10 dk. koşu ve soğuma ve nabzı kontrollü düşürme amaçlı 1 km yürüyüş ardından yine üstteki gibi mekik ve ağırlık.

Toplam 1,5 saat kadar sürüyor. Bunu haftada 4-5 kez yapıyorum.

1. Program için bir öneriniz var mı? Uygun mudur, ilk programa geri mi döneyim yoksa?

2. Nabız ölçer kullanıyorum.

- Normal koltukta/kanepede otururkenki nabzım 65-75 civarlarında.
- Yürüyünce 100 filan oluyor.
- Spor yaparken tempolu yürüyüş sırasında ise 125-135 arası oluyor genelde.
- Bugün koşu esnasında nabzı kaydettim. Süre: 10'29 dk. | Maksimum Nabız: 189 | Ortalama Nabız: 179 | Yakılan Kalori: 198 cal

Şimdi yağ yakımı için en uygun aralığın maksimum nabzın %65'i filan olması gerektiğini biliyoruz. upload.wikimedia.org adresindeki tabloya göre 117-137 gibi bir aralıkta olması lazım. E arkadaş, ben tempolu yürüyüşte bile zaman zaman bunu üstüne çıkıyorum. Hele koşarken 180 civarlarında geziniyor. Depar filan atsam 200'ü aşacak. Öyleyse hiç koşmamayayım mı? Nedir olay?

Not: Er kişisiyim. BMİ indeksim 25,5. İdeal kilomdan 7-8 kg fazlayım. Fakat çılgın bir göbek sahibiyim :)

 
ben bu sorunun cevabını biliyor olsam usain bolt olurdum.


  • lepetitprince  (02.08.12 21:56:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.