[]

laptoplardaki ideal sıcaklıklar nelerdir?

beklemedeyken, yani oyun fln oynarken değil de masaüstünde arkada 1-2 basit program çalışırken fln ekran kartı, hdd, anakart, işlemci sıcaklıkları ortalama kaç olmalı?




 
Islemcinize, harddiskinizin SSD olup olmamasina, ekran kartinizin harici olup olmamasina gore degisir o. Laptop'in bilesenlerine bagli.

Benim makine ortalama 35 derece ama su an eger bir rakam vermek gerekirse (islemci 50 derece).
  • crown  (02.08.12 21:02:44) 
speedfan yükleyin. oradan sıcaklıklara bakın. eğer sıcaklığın yanında alev işareti varsa fazladır.


  • vincent emilio  (02.08.12 21:06:17) 
@crown yok ssd değil normal hddlerden var, işlemci de i3. ortalama bi laptop işte.
@vincent speccy kullanıyorum orada sarı renkte gözüküyor normal gibi.


soruyu sormamın sebebi oyunlarda konfigürasyon yetse bile kısa sürede ölüyor pc 80-85 lere fln çıkıyor öyle diyeyim.
  • xenophobe  (02.08.12 21:15:15) 
@hamsi 5-10 dk arasında başlıyor, ilk aldığımda böyle değildi. cod mw2 bitirdim gta 4 bitirdim pes 12 de bi kaç lig bitirdim. şimdi pes 12 de maç açtığımda ikinci yarının başında saçmalamaya başlıyor.


  • xenophobe  (02.08.12 22:09:33) 
tanıdığın oto yıkamacı yada hava kompresörü olan dükkan varsa götür bilgisayarını kapalı haldeyken fanına sağına soluna hava tut sonra yine orada sanayi tipi elektrik süpürgeleri oluyor onla fanı sağını solunu güzelcene çek hatta abartıp tuşların arasındaki ekmek kırıntılarını kılları saçları falan da çek :) nerden bulacam bunları bulamam olm dersen benzinliğe git götür laptopını da orada makineler var 1 tl ile çalışıyor dediğim gibi hava tut fanına kapalıyken bilgisayarın ilk günkü gibi olacak :) yaptım oldu. tabi laptopı söküp adam akıllı içini de temizleyebilirsin ama benim laptopın garantiden çıkmasın diye içini açamadım. daha ilerki versiyonlarında termal macun yenilemesi yaparsan daha 2-3 sene ekmeğini yersin laptopın. geçmiş olsun.


  • fibrinojeni alinmis kan plazmasi  (02.08.12 22:23:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.