[]

İnterrail ve schengen vizesi.

Değerli vize danışmanları ve interraile gönül vermişler..

Şimdi efenim niyetliyiz kız arkadaşla fakat kafada bir kaç soru işareti var.

1- Okulum 1 ay önce bitti. okurken bir yerde part-time çalışmaktaydım hala da devam ediyorum fakat ağustos sonu ayrılacağım yani normal bir işsiz olacağım. eylül'de çıkmayı düşünüyoruz. vize de nasıl bir yol izlemem gerekli. Kendi banka hesabıma 3 4 bin koysam göstermelik olur mu?

2- Başlangıç için italya deniyor genelde fakat uçak bileti kaçacak gibi gözüküyor. onun yerine yunanistan'a otobüsle oradan atina diyip devam etmek nasıl olur ? istanbul selanik ulaşım fiyatları nasıldır? Tabi bunun için yunandan almak lazım schengeni onlar çok kastırır mı?

3- eylül ekim arası bu interrail olayı için sizce uygun mudur? yoksa götümüz donar mı?

4- Alkolumuz gece hayatı klup olayımız pek yok. sakin takılmayı seviyoruz. yola kaç tl ile çıkmak uygun olur sizce? ya da yekün olarak sizce kaça patlar? ( çanta mat falan onları beleşe denk getirdik)

Cevaplar için şimdiden çok teşekkür ediyorum.

 
1- Askerlik yapmadığını varsayarak vize için ailenin bilimum mal varlığını belgele, onları götür. Hangi ülkeye gireceksen ilk önce, oranın vizesini al.


  • whoosie  (02.08.12 12:42:08) 
2. italya en kolay vize veren , yunanistan ise interrailcilere vize vermeyen ulke (istanbul baskonsoloslugu). basvurunuzu geri cevirirken de genelde "en cok kalacaginiz ulkeden alin" diyorlar. yunanistan'a otobus biletleri metro turizmle gecen sene istanbul-selanik 45 euroydu, degismemistir buyuk ihtimal. italya'dan girmenizi oneririm, ucak bileti icin pegasus disinda blu-express'e de bakabilirsiniz.

3. eylul'de got donar mi yahu?

4. avrupa genel olarak pahali, farkinda olmadan epey para harcatir baskentler pahali, ozellikle kuzey ulkeleri ekstra pahali. kac gun kalacaksiniz, kac ulke gezmeyi planliyorsunuz, kuzey agirlikli mi olacak yoksa akdeniz ulkeleri mi pek detay vermemissiniz, o yuzden bir sey diyemiyorum..
  • shahrazad  (02.08.12 13:00:30) 
karadan gideceksen çok önemli değil ben ispanyaya giderken aldığım vizeyle karadan 8 ülkeden geçerek geze geze gittim, kimse demedi nereye diye, zaten avrupa birliğinde bir ülkeye girdikten sonra kimse bilmiyor sen italyada mısın, ispanyada mı yoksa almanyada mı.

en büyük kalemlerden biri de beslenme, bunun için konserve alabilirsin yanına, fiyatlar değişken ispanya da su 0,3 iken aynı su isviçre de 0,6 mesela. açarsın konserveni alırsın marketten ekmeğini sadece yer içersin, yöresel yemekleri yiyecem dersen onlara para verirsin bir tek o zaman da 15 günde 400 euro yersin benim gibi zaruri.

eylül ekim soğuk olur ama almanya olur isviçre olur v.s italya da ispanya da fransanın güneyinde o kadar sorun olmaz. zaten gideceğin yerlerin hava durumlarına bakarsın.
  • celik comak  (02.08.12 13:02:54 ~ 13:03:47) 
2- ist selanik şu an gidiş dönüş 200 lira. yunanistan konsolosluğu 2 günde veriyor vizeyi. bu aralar en kolayı onlar. interrail'cılara tutumlarını bilmiyorum ama o otobüs bileti ve göstermelik otel rezervasyonlarıyla başvurabilirsiniz.


  • orange coffee  (02.08.12 13:03:48) 
@whoosie evet askerlik yapmadım. ana baba emekli onların maaşları göstersem olur mu?

@shahrazad donmaz bence de :) kuzey ulkeleri dusunmuyoruz. program belli değil daha. görebildiğimiz kadar görmek istiyoruz ama tabi bokunu da çıkarmamak lazım. 22 gün 10luk biletten almayı düşünüyoruz.

@celikcomak işte karadan sadece yunanistan üzeri olabilir ama vize konusunda kesin bir bilgi lazım sanırım.

@orange coffee yani interrail biletini göstermeyeyim mi? sadece giriş otobüs bileti ve genel anlamda kalacağımız dıer ulkelerın rezervasyonları mı gostereyım?

bu arada giriş yapılan ülke mi en çok kalınacak ülke mi? ikisi ile ilgili de şeyler okuyorum?
  • avakado soslu portakalli pekin ordegi  (02.08.12 13:13:13) 
vize konusunda yunanistan buaralar çok tavsiye edilebilir durumda. gidiş dönüş otobüs biletlerini ve göstermelik 15 günlük yunanistan içi otel rezervasyonlarını göstererek bir aylık multi çok girişli vize aldık henüz 1 hafta önce. interrail için net bir şey diyemiyorum fakat yunanistan konsolosluğuyla, aracı kuruma gerek kalmaksızın konsoloslukla bile görüşmeden rahatlıkla alınabiliyor. ilk shengen'de vize aldığınız ülkeden giriş ve çıkış yapmanız gerekli gelecekte vize almayı imkansız hale getirmemek için.

istanbul-selanik metro turizm gidiyor 100 lira. atina'ya kadar giden araç 150 lira vize almak için bu biletleri alıp sonrasında uçak ve ya başka bir yolla gitmeye karar verirseniz iptal ettirip paranızı geri alabilirsiniz vize başvurusuna biletlerin fotokopilerini koymalısınız böyle bir durum için.

ulaşım konusunda ise yunanistan'a giriş yaptıktan sonra atina'dan ya da patras'tan feribotlar ile italya'ya geçebilirsiniz, güverte seçeneği bir hayli hesaplı görünüyor ama yaşam koşulları konusunda henüz denemediğim için bir şey diyemiyorum:)

bol şanslar, bol eğlenceler :)
  • şibumi_  (02.08.12 14:58:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.