[]

internet alışverişi

bildiğiniz üzere internetten alışveriş sonrası 7 gün içinde sebep göstermeksizin ürünü iade etme hakkımız var. peki ürünün kutusunun açılmış olup olmaması bu durumu nasıl etkiliyor? her türlü bilgiyi verebilirsiniz fakat bir mevzuata dayanarak söylerseniz daha iyi olur. teşekkürler.




 
bildiğim kadarıyla ürüne bağlı. mesela kulaklıklarda kutuyu açtığınızda kolay kolay geri almıyorlar ama anakartımı bu şekilde iade ettim ve sorun çıkmadı. gerçi kulaklığımıda iade ettimde pek hoş karşılamadılar, normalde almıyoruz fln diye darladılar biraz.


  • inbiziddid  (02.08.12 12:20:36) 
bu şartlar genelde sabit olmakla birlikte ürünü satın alırken kabul ettiğiniz "mesafeli satış sözleşmesi"nde gösterilmektedir. Alışveriş yaptığınız sitenin ismini ve ürünü söylerseniz daha fazla cevap alabilirsiniz.

yardim.gittigidiyor.com işinize yarayacak kısım "cayma hakkı" başlıklı yedinci madde ve www.ntvyayinlari.com burada dokuzuncu madde.

Ürünün kutusunun açılması çoğu durumda iade etmenizi engeller. satış sözleşmesi yine bu durumda size yardımcı olur. mesela idefix'te şu ifadeler var; "Hiçbir gerekçe belirtmeksizin yapabileceğiniz ürün iadesinin, ürünün tarafınıza teslim edildiği hali ile gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Satın aldığınız üründe veya ürün ambalajında herhangi bir bozulma, açılma, kırılma, yırtılma, aksesuarlarında eksiklik ve sair hallerin tespiti halinde ürün iadesi kesinlikle kabul edilmemektedir. "
  • konsantrasyon  (02.08.12 12:55:57) 
hepsiburada'dan bahsediyorum. bir wireless adaptör aldım, deneyip beğenmezsem geri yollamayı düşünüyorum ama kutu mevzusu kafamı kurcalıyor.

her sitede farklı şeyler yazıyor ama bir mevzuatta açıklaması varsa daha iyi olur. 4077 sayılı kanunda o kadar ayrıntı yazmıyor.
  • sanal uyku  (02.08.12 14:09:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.