[]

Çok şey anlatan fotoğraf

Sabah sabah şu fotoğrafa denk geldim düşünceler aldı beni; arkada zevkten dilini çıkarmış kafasına da gözlüğü yatırmış tip, elinde makinalı tüfek; önünde teslim olmuş ağzu burnu kanlar içinde ve sinmiş esir. En arkada sağdaki kameraya çekiyor, en soldakinde de iyi mi ha iyi mi bakışı.

Bu önde götürülenin suçu günahı neydi bilmiyorum da, reva mı la böyle?!


 
kafasına silah dayanan adamın düşüncelerini paylaşıyorsanız; reva değildir, insanlık değildir, hayvanlıktır.

silah dayayanın düşüncelerini paylaşıyorsanız; revadır, az biledir, öldürülmediğine dua etsindir.

iki düşünceye de katılmıyor ancak yine de yapılanın insanlık dışı olduğunu düşünüyorsanız; başkalarına göre sizin yaptığınız naifliktir, gerçeklerden kaçmak, onlarla yüzleşememektir.

iki düşünceye de katılmıyor ancak yapılanın da şartlara göre olması gerektiğini düşünüyorsanız; başkalarına göre gerçekçisinizdir, dünyayı doğru anlıyorsunuzdur, kimi zaman böyle şeylerin olmasını normal karşılamak gerekmektedir, hem insanlık tarihi zaten hep bunlarla dolu değil midir...
  • demcan  (02.08.12 08:55:37) 
aynı fotoğrafa bende takıldım açıkçası. bu adamlar ne için savaştıklarını biliyorlar mı acaba? yada işin sonunda ne olacağını?

o dilini çıkaran p.evengleri bilmiyorum ama onun eline silah verenin baya bir keyiflendiği kesin şu durumdan.

savaşta kazanan yoktur herkes kaybeder bence.
  • angelofdeath  (02.08.12 09:19:59) 
iste bu yuzden tayyip, sozlukcu, amerikan, rus gibi bu savasta taraf tutanlardan nefret ediyorum. iki tarafta insanliga dair umutlarin tukenmesinden baska bir boka hizmet etmeyen vahsiler surusu. ozgurluk, demokrasi, temel haklar vs..hikaye.


  • keltikfrost  (02.08.12 09:40:39) 
savaş ortamında hırsız ve tecavüzcüysen, başna gelecek bu.


  • nezaretten taharet  (02.08.12 15:06:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.