[]

diş dolgularının beyazlık seviyelerine göre özellikleinin değişmesi?

Var mıdır böyle birşey?
Benim doktor benim azı dişime sapsarı bir dolgu yaptı. Neden böyle diye sorduğumda yaptığı dolgunun en az büzüşen dolgu ürünü olduğunu, kanal tedavisinin daha sağlıklı olması için bu dolgu türünü kullandığını, eğer bembeyaz olanlardan kullansaydı uzun ömürlü olmayacağını söyledi.
Nedir aslı?


 
dogru olmama ihtimali var, universite hastanesinde sadece muayenede kontrol ettirerek belki ikinci bir fikirle rahat edebilirsiniz.


  • mavicorap  (02.08.12 00:24:19) 
benim doktorum da aynısını söylemişti. arkada kalan bir dişime sizin dolgudan, daha öne yakın olanaysa beyaz olandan yaptı öyle istedim diye ama beyaz olanlar pek sağlam değilmiş.


  • somethinginthewayshemoves  (02.08.12 00:26:59) 
böyle bişey varsa benim dolguların neden 10 senedir ağzımda durduğunu açıklıyor.


  • saiko  (02.08.12 00:43:11) 
Ben de 1 tane metalik var beyazlardan cooook sağlam çıktı.


  • hiçbirşeyyok  (02.08.12 00:51:58) 
Dis hekimi olarak soyluyorum boyle bis i duymadim isinli dolgu dedigimiz beyaz dolgular yani kompozitler renk skalasi icerir dogal olarak bu renk sikalasi saridan beyaza dogrudur soyle bir ayrim yapilabilir beyaz dolgularin renklere gore isinlama sureleri polimerizasyon denilen sertlesme olgusu icin degisebildir yani sari rengi daha fazla isinlarsiniz opasitesi daha az oldugu icin ama sertlik yada dayanim renge gore degismez diye biliyorum
Ayrica kompozitler estetik ozellik saglamasina ragmen sizdirmazlik dedigimiz ozelligi siyah amalgam metal ne derseniz o dolgulara oranla daha dusuktur. Yani amalgam hic sizdirmaz o yuzden dayaniklidir uzun omurludur. Birde sunu cok duyuyorum siyah dolgular zararli kulak asmayin boyle seylere amalgam dolgular rutinde kullanilir ve zararsizdir. Amalgam sertliktikden sonra yani 24saat sonra civa salimini durdurur o surede saldigi civa zaten minimaldir zarari olsa univ de cocuk hastalara cayir cayir amalgam dolgu basmazdik herhalde:))

  • tyur  (02.08.12 01:16:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.