[]

İTÜ mimarlık türkçe mi ingilizce mi okumak

Arkadaşımın bu seneki puanı İtü mimarlığa yetiyor. İngilizce mi türkçe mi okusa karar veremedi, yurt dışında yaşamak gibi bir düşüncesi var. İtü ingilizcenin artıları-eksileri nelerdir, diplomada ve eğitim sürecinde farklılıkları nelerdir?




 
ingilizcenin en buyuk artisi, dunyadaki gelismeleri daha iyi takip edebilme becerisi, gunluk konusmaya pek etkisi olmaz, akademik anlamda ingilizce yonunden kendisini gelistirebilir ancak, turkceden farkli olarak. bunun disinda itu nun hocalarinin ingilizcesinden de pek umutlanmayin,(makine fakultesi tecrubesinden yola cikarak konusuyorum)

diplomada benim bildigim, ustte turkce altta ingilizce oalrak kazandiginiz unvan yazicak
  • nekodunlangafana  (01.08.12 14:44:32) 
Mesleki dil denen bir şey var. İngilizce kurslarında mesleki dil öğrenemezsiniz. İtü'yü tam bilemiyorum ancak benim bildiğim zaten jürilerde kritiklerde Türkçe konuşulur. Sadece malzeme, yapı bilgisi, detay gibi dersler İngilizce olur. Burada da ders bilgisi dışında mesleki dile de hakim olunur.

Türkiye'de kalınsa bile çoğu şirket yurtdışına proje yapıyor mesela, burada kullanılan ortak dil (Rusça'yı ayrı tutuyorum) İngilizce oluyor.
  • edaydin  (01.08.12 15:12:15) 
ben ingilizce bir bölüm okuyorum, derslerimde türkçe çok az konuşulmakta hatta genellikle konuşulmamakta. bir arkadaşım da aynı bölümün türkçesini okumakta. dersler vs hakkında konuşurken ben terimleri ingilizce kullanıyorum, o anlamıyor. o türkçe kullanıyor, ben anlıyorum. öyle bir fark olabilir.


  • repins  (01.08.12 15:45:05) 
itu mimarlıktan bildiriyorum ing okuyan arkadaşlar perişan hani çok iyi ing bilip gelenler var ama onlar dahi verim alamıyorlar dersler zaten erasmus yoksa mutlaka türkceye kayiyor zaten projelerde kimse ing ders işleme taraftarı değl hcalarmzn ingilzceleri iyi olsa bile bilgiyi ingilizce aktarma konusunda pek tecrübeli değiller onlar da zorlanıyor o konuda çoğu sızlanıyor zaten tüm bu karmaşada temel bilgi eksik kalıyor gereksiz yere iki tarafta kasıyor türkçe yazsn en azndan %30 ing derslerle daha rahat etsin derim


  • bathoryy  (01.08.12 18:39:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.