[]

jr. system administrator

kendime jr. system administrator diyebilmem için türkiye şartlarında hangi şartlarda neleri bilmem gerekir, bu soruyu neleri öğrenmem gerekir olarak yorumlamayın yani orta ölçekli bir şirketin unix tabanlı sunucu ihtiyacını (apache,nginx,mysql,bind vs) karşılayabilirim düzenli yedeklemelerini yapabilirim. panel olması da şart değil ayar dosyalarıyla boğuşmayı seviyorum fakat network konusunda bilgim sıfıra yakın biri gel bana bir load balance yap dese günlerce cisco manualleriyle boğuşurum, sonra yaa ben bunu yazılımsal olarak yapsam olmaz mı diye sorarım :) . kısaca bu bilgi seviyesinde kendime jr. system administrator demem etik midir türkiye pazarında?




 
panel olmasına gerek yok dediğine göre, daha jr. system admin düzeyinde değilsin demektir. paneller genelde dummy userlar için oluyor

en.wikipedia.org

bu maddeleri yerine getiriyiorsan jr diyebilirsin kendine. jr kelimesi tecrübeden kaynaklanıyor bu arada. ben bunların yarısını biliyorum o yüzden jr yim diye bir durum yok yani.
  • bonjurkes  (01.08.12 14:19:16) 
@bonjurkes Windows adminlerine de system administrator diyorlar yalniz. Cogu o kisileri dummy olarak goruyor olsa da piyasadaki anlami paneller uzerinden gelmiyor.

Jr, senior falan tamamen tecrubeye dayali @bonjurkes'in dedigi gibi. Daha hic calismadiysaniz gelecegin system administratoru diyebilirsiniz kendinize :P.

Temel seyleri ogrenmeye bakin tabi. Network, kritik bir konu; onun temellerini ogrenin. Load balancing temel sayilmaz tabi ama network islerinin nasil yurudugunu bildiginiz takdirde kisa surede cikarirsiniz nasil olacagini falan. Gel gör ki sanmiyorum piyasadki butun senior adminler bile temellerden nasibini almis olsun.
  • natnan  (01.08.12 14:33:07) 
@bonjukes verdiğin linki daha önce de incelemiştim, network konusundan pek bahsetmiyor, ama genel olarak donanım yeterliliğinden bahsediyor. sanırım donanım konusunda bilgi sahibi olmadan bu konuda kendime bir etiket vermem mantıklı olmayacak.

panel konusunda haklısın zaten ben de panele gerek yok derken aynı şeyi ifade etmeye çalışmıştım. tek satır manual okumadan panelden tık tık yaparak hosting işi yürüten tonla adam var memlekette onlardan olmadığımı anlatmaya çalıştım.
  • ne gerek var ki  (01.08.12 14:33:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.