[]

Obsesif Kompülsif Bozukluk - Tedavisi?

Arkadaşlar benim kayınpederde bu hastalık var. OKB'nin ne kadar belirtisi varsa hepsi kendisinde mevcut. En az 10 ayrı psikiyatriste gitti. Aralarında faverin, prozac, lustral da olmak üzere en az 10-15 ayrı ilaç kullandı. Yalnız bütün ısrarlarımıza rağmen ilaçları hep 3-4 hafta kullanıp bıraktı. Bu arada hastalığının 3 harflilerden kaynaklandığına inandığı için 10 kadar değişik hocaya da gitti. Onların verdiği muskaları kullandı, okunmuş suları içti gene yararı olmadı. 67 yaşında. 6-7 senedir bu durumda. Tabi şimdi durumu daha da kötüleşti. Evde yerinde duramıyor, sürekli dolaşıyor, titriyor, yemek yemiyor, uyumuyor. Bu konuda tecrübesi olan arkadaşlar bize ne tavsiye edebilirsiniz?




 
okb konusunda uzman bir psikiyatriste gitmeli herhalde. şehir neresi?


  • african rain  (31.07.12 20:23:57) 
kayınpeder diyosan yaşı var.anafranil biraz zor olacak. ssrı baslanmalı ve en yuksek doza cıkılmalı ve mutlaka ilaç uyumu sağlanmalı.oyle 4 haftayla olmaz.bu ilaçların etkileri yavas yavas 4. haftadan itibaren baslar ki okbde dediğim gibi yuksek dozlar şart. psikiyatrinin somatoform bozukluklarla beraber en zor hastalıklarındandır. ilaç ve davranışcıterapiler kombin edilmeli.en yakın pskiyatrite gidilmeli.


  • ahmet sourtimes  (31.07.12 20:34:03) 
@african rain
Şehir İstanbul.

@ahmet sourtimes
Zaten lustral, paxil, prozac, faverin gibi SSRI grubu ilaçları kullandı fakat yazdığım gibi kullanımı 3-4 haftayı geçmemiştir...Kayınpederin en sevdiği şey zaten yeni bir psikiyatriste gitmek ve yeni bir ilaç denemek. Ama işte her ilacı iyi gelmiyor diyerek kısa sürede / yüksek dozlara çıkamadan bırakıyor. Hastaneye mesela 1 haftalığına yatırılsa doktorlar durumunun ne kadar ciddi olduğunu görüp ona uygun bir tedaviye başlasalar nasıl olur diyorum? Belki hastanede kendine hakim olmayı öğrenebilir? Bu arada hastaneye yatmaktan da ölesiye korkuyor.
  • foxmulder  (31.07.12 23:32:55) 
takıntılar (okb) ile ilgili bildiğim kadarıyla dr. oğuz tan bayağı tecrübelidir. takıntılar diye bir kitabını okumuştum.


  • uyandim sabah ile  (02.08.12 02:57:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.