[]

bilgisayardan anlayan bill gatesler

win7 olan bilgisayarım geçen hafta çook kasılmaya başladı. fanı sürekli öterek çalışıyor, makineyi soğutmaya çalışıyor garibim. neyse yavaşlamadan ve donmalardan dolayı aynı sayfada birkaç sekme açamaz olmuşken makineyi 2 hafta önceki bi tarihe geri yükledim. ccleaner ile üzerinden geçip disk birleştirmesi yaptım. 4-5 gündür bilg. iyiydi ancak şimdi yine kastırmaya başlıyor. birkaç sayfa açınca yavaşlıyor bilgisayar. (task manager da CPU kullanımı %18 in üzerine çıkmamasına rağmen kasıyor bu kadar)


kısaca format atmak dışında ben bu bilgisayarı kendine getirmek için ne yapabilirim.

şimdiden teşekkürler, tikler yolda

not: soran alorsa peşin peşin söyleyeyeim bilg. dell inspiron n4010 (win7)

 
oncelikle fani bir temizle bence.


  • nekodunlangafana  (31.07.12 14:45:27) 
aşırı ısınıyor gibi. speedfan kurup ısılara bi bakın, muhtemelen yanında alev işareti göreceksiniz. sonra fanı temizletin, termal jel sürdürün falan, normale döner. süpürgeyle falan çek de derler de aynı verimi alamazsınız tabii.


  • infernal majesty  (31.07.12 14:47:36) 
ilk önce nekodunlangafana nın da dediği gibi fanı hava üfleyen bir aletle temizleyin. c deki tüm kullanmadığınız programları silin. tüm silme işlemleri bittikten sonra registry mechanic (ya da aynı tip bir başka program) ile registry ayarlarını temizleyin (ccleaner yetersiz kalabiliyor. tabii defrag yapmakta ihmal edilmemeli. bu arada ad-aware ve kullandığınız anti-virüs programlarıyla bir tarama da yapmanız gerekir. ve son olarakta windows güncellemesi. yine de %100 garantisi yok. makineniz hızlanmayabilir.
gerçi yavaşlamış bir bilgisayarı en kısa şekilde ayağa kaldıran işlem formattır ama...

  • tururo  (31.07.12 15:01:00) 
25derecenin altında bir odada çalışmayı deneyin bakalim ne olacak :)


  • mehmet lutfi  (31.07.12 18:27:01) 
@mehmet lutfi, 25 derecenin altını kim kaybetmiş de benim bilgisayar bulacak:) daha bilgisayarı açar açmaz işlemcinin sıcaklığı +45. sen düşün artık nasıl bir sıcaklıktan yazıyorum :)

@nekodunlangafana, @infernal majesty, @tururo, haklısınız galiba fanı temizlemek lazım. ben açıp temizleyeyim dedim ama internetteki videolardan gördüğüm kadarıyla fana ulaşmak için hem arka panelin hem de klavye dahil komple ön panelin tamamının sökülmesi gerekiyormuş. (alet dell inspiron n4010 bu arada) gözüm yemedi. servise daha kaç para isterlerse verip temizletecem mecburen.
  • yemrem  (01.08.12 12:30:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.