[]

Kimya mühendisleri ne iş yapar?

Kimya mühendisleri ne iş yapar? Nerelerde çalışır? Maaşları nasıl olur? Bu konularda birisi beni aydınlatabilirse çok sevinirim




 
benim amca olu var kayseride şeker fabrikasında çalışıyor çok yüksek değil heralde maaşı ama yada beni kekliyor


  • memnun  (31.07.12 11:47:54) 
bizim bi tanıdık da yoğurt-süt ürünleri fabrikasında çalışıyor, hergün yoğurt yiyor.


  • dedi kalabaligin icinden bir ses  (31.07.12 12:04:57) 
çok geniş bir çalışma alanı var. hemen hemen her fabrika ve üretim yapan her türlü şirkette çalışabiliyorlar
üretim mühendisi, tesis mühendisi, satişta bile çalışabiliyorlar. maaşları başlangıç için klasik mühendis maaşı fakat üretim yapan fabrikalarda özellikle müdürlerin hepsi kimya mühendisidir. yani bölüm güzeli iş imkanı fazla. ve kesinlikle ve kesinlikle kimya bölümüyle uzaktan yakından alakası yok.
maaş biraz değişir. bulunduğun şehir ve girmiş olduğun kuruma bağlı biraz. 1000tl de başlarsın 2500le de.
  • ucankedii  (31.07.12 12:20:39) 
iş imkanı geniş diyenlere kesinlikle aldanma. ülkede o kadar çok kimya mühendisi var ki onlardan sana sıra gelmesi yıllar yıllar alacak. sen de bu sırada yaşlanmış olacaksın tabii. her türlü işi yapar kimya mühendisi, özellikle satış-pazarlama konusunda acayip iyi olması beklenir. ha "ben işsiz kalmam, okuduğum onca seneyi çöpe atıp satış-pazarlama için kapı kapı dolanırım" diyorsan, buyur gel. hem yaptığın satış üzerinden prim de alırsın, 1000 tl olan maaşın 1200 tl olur böylelikle.


  • devilred  (31.07.12 14:33:15 ~ 14:34:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.