[]

yurtdışına lokum götürmece

Selamlar,

Önümüzdeki hafta rusyaya seyahatim var. Yeni çalıştığım yerdeki yurtdışı ofislerine gidecem, saint petersburg ve moskova. Moskovada benle alakalı çok fazla birşey yok da saint petersburg ofisinde aynı bölümde çalıştığım (uzaktan olsa da) 200 kişi var.

Bir kısmıyla muhabbetim var, yüzyüze görüşmedim hiçbiriyle, arada bana yardımcı olanlar oldu (it konusunda mesela) bir kısmı ile de onların sorumlu olduğu projede çalışırken tanıştım ( chat üzerinden merhaba merhaba).

geçen sefer it takımındaki bir elemana yarım kilo lokum yolladım, elemanın dediğine göre 20 dakikada yarım kilo lokum bitmiş. Artık kaç kişi yedi bilmiyorum.

Lokumlar cafer eroldan, dandik lokum almadım adamlara. Yalnız şimdi şöyle bir sorun var. Ben yanımda yine lokum götüreyim diyorum, 5-6 paket kadar, aslında gönlümden herkese dağıtmak geçiyor (ya da büyük çoğunluğa diyelim) yalnız işin maddi boyutu bana kaçacak gibi duruyor.

Soruya gelelim, bu adamlara uygun bütçeli lokumu (boktan olmayan, tamam cafer erol kadar da lüks ve pahalı olmasına gerek yok) nereden bulabilirim. Şimdi bunların aklı etraftakilerle paylaşmaya basıyor. Ya ben masalara koyacam, yumulun lan ruslar diyecem (ben böyle gördüm zamanında), ya da elimde kutu, canım alır mısın diyecem. Elden ele gezerse herkese merhaba deme imkanım da olur, ama işte öbür türlü de lokum yetmezse muhabbeti var kafamda.

Bir de bonus olarak, bu herifler rakı severler mi acaba? yarın sorarım gerçi de ona göre düşüneyim şimdiden, sanırım herkese herkese rakı alamam.

lokasyon : istanbul, yaka farketmez ama adamlar ölmesin lokumdan mümkünse.

 
Benim tanıştığım ruslar kafa olmayı seviyorlar, neyle olduğu pek önemli değildi. Rakıda denemiş olsunlar bence severler. İçerken arada tadımlık verirsin. Yabancılar iyi lokum ile kötü lokumu ayırt edemiyorlar hacı ya. Ben farklı milletlerle denedim. Tepkiler hep aynı. Değişik geliyor. Hoşlarına gidiyor. Ama 200 kişi cok ki ne cok. Mısır çarşısının oralardan uygun yollu al 3 kilo kadar. Oturduğun çevrede dagıtırsın.
Bir de ben nazar boncugu ve magnet götürüyordum. Samimiyet derecesine gore dagıtıyordum baya makbule geçiyor. Nazar boncugunun ne oldugunu falan anlatıyorsun. Anlamlı şeyler. en fazla 12şer yine bunları şark iş hanından bulabilirsin.

  • ilkdefa  (31.07.12 01:45:43) 
Adana'da meşhur olup İstanbul'da Beşiktaş'ta şube açan Yeni Uğur'u tavsiye ederim. Çok çeşitli lokumları var, lezzeti de oldukça güzel.


  • cakabo  (31.07.12 01:48:36) 
Ben çifte kavrulmuş fıstıklı lokum ve sakız lokumu götürüyordum tamamen benim tercihlerim doğrultusunda ama olsun :) ilki minik minik artı a. fıstığı da türk işi oluyor çok kişi yiyebilir ikincisi de orjinal geliyor adamlara


  • niye ama  (31.07.12 04:07:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.