[]

Peynir vs Ayran vs Süt

Bu üçünü besin değerleri açısından incelediğimizde, aralarında ne gibi farklılıklar var ve bu farklılıklar ne boyutlarda?

Ayranı seven, günde litrelerce içebilece biriyim fakat sütü günde ancak 1 bardak içebiliyorum, peyniriyse yıllardır ağzıma sürmem kaşar peyniri dışında.


Acaba diyorum peynir ve süt pek tüketmediğimden vücudumda oluşan eksikliği ayranla kapatabilir miyim? yaş 17-18, çok geç değil zaar.

 
sütü çok içme motoru bozarsın hacı.


  • sensenolma  (31.07.12 01:29:03) 
Ayran yerine yoğurt tercih etseniz daha sağlıklı olur. Ayran ciddi oranda tuz barındırır bu da ileride tansiyon hastası olmanıza vesile olabilir. (Sürekli tüketiyorsanız)

Süt tüketmemekle çok doğru bir iş yapıyorsunuz. Sütün erişkinler tarafından tüketilmesinin ciddi sıkıntılar yarattığı son yıllarda bir çok bilimsel makaleye konu oldu. En basitinden otoimmün rahatsızlıkları tetikliyor. Sütün sorunu kısmen parçalanmış yabancı proteinin vücuda alınması. ÖZellikle parçalanmış ve ucu açık protein demek vücutta gidip nereye bağlanacağı belli olmayan mayınlar demek. Proteinleri bu hale getiren ise ısıl işlem (eskinin diliyle kaynatmak da en tehlikelisi) Bu açıdan incelendiğinde en az ısıya maruz kalan uzun ömürlü sütler en az riskli. Ama her halükarda erişkinlerin süt yerine süt ürünlerini tercih etmesi daha doğru.

Peynir, ülkemizdeki damak tadı nedeniyle aşırı yağlı olduğu için kolesterol'ün başlıca sebebidir.

Hepsine tü kaka dedik ama ciddi kalsiyum eksikliği çekiyoruz. Doğal mayalanma ürünlerine (yarım yağlı yoğurda ve kefire) yönelelim.
  • carpenoctem  (31.07.12 01:31:44) 
ben bunları hazır alacağım yalnız, kaymaksız yoğurt ve pınar ya da sütaş ayran alıcam onları tüketicem yani. biliyorum ev yapımı olsa daha iyi falan ama öyle bi' imkanım yok henüz. hazır aldığım ayrana da tuz atmak gibi bi adetim yok. minik yoğurtlar satılıyor danone boyutunda onlardan günde 1 tane, akşam uyumadan önce de bi bardak ayran içsem yeterli olur mu ergenlik dönemindeki bir bıyıklı için kalsiyüm falan ihtiyacı açısından?


  • hjarteblod  (31.07.12 01:40:53) 
yav kanka 18 yaşına gelmişsin, hala boy göt kilo en derdindesin. sağlıklı beslen sporunu yap dalgana bak yav. biz seni böyle sevdik.


  • der meister  (31.07.12 01:44:35) 
Günde 250 gr. yoğurt tüketmeye çalışırsanız yeterli oalcaktır. Yoğurdu özellikle yarım yağlı tercih edin. Hem daha lezzetli hem de daha sağlıklı.


  • carpenoctem  (31.07.12 01:44:38) 
yoğurt en sağlıklısı probiyotikler laktoz vb


  • efrasiyab87  (31.07.12 02:03:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.